Makedonya’nın mavi incisi: Ohrid Gölü

Makedonya, etkileyici doğal güzellikleri ve zengin tarihi ile tatil planlarınız için mükemmel bir tercihtir. Özellikle Ohrid Gölü, huzurlu bir kaçış noktası arayanlar için idealdir.

Ohrid, Kuzey Makedonya’nın incisi olarak bilinir ve bu güzel göl, hem Makedonya hem de Arnavutluk topraklarında yer alır. Ohrid kelimesi “Tepe Üstü” anlamına gelir ve şehrin tepelik yapısını yansıtır. Şehirde genellikle Makedonca konuşulsa da, Arnavutça ve Türkçe de yaygındır.

Ohrid, huzur dolu bir tatil için en mükemmel yerlerden biridir. Yaklaşık 4 milyon yıl önce oluştuğu düşünülen ve 200’ü endemik olmak üzere 1200’den fazla canlı türüne ev sahipliği yapan göl, UNESCO Dünya Mirası listesinde yer almaktadır. ‘Mavi İnci’ olarak bilinen bu gölden çıkarılan özel inciler, alışveriş yaparken mutlaka almanız gereken bir hatıra olabilir. Göl kıyısında oturup manzaranın tadını çıkarabilir, tepe manzaralarından gölü seyredebilir ve göl kenarında uzun yürüyüşler yapabilirsiniz. Güneşin batışını göl kenarında izlemek de kaçırmamanız gereken bir deneyimdir.

Çar Samuel Kalesi, Ohrid’in tüm güzelliklerini kuşbakışı görebileceğiniz bir noktadır.

Robevçi ve Uraniya Evleri, Türklerin şehri fethinden sonra göl çevresine yerleşmeye başlamasıyla inşa edilmiştir ve mimari açıdan Safranbolu evlerine benzemektedir.

Antik Ohrid Amfitiyatrosu, Makedonya’nın Helenistik döneme ait tek tiyatrosudur ve sadece alt kısmı günümüze ulaşmıştır. Amfitiyatroya giriş ücretsizdir ve Temmuz ayında Ohrid Yaz Festivali’nde çeşitli konserlere katılma şansınız olabilir.

Galiçya Milli Parkı, Balkanlar’a özgü çeşitli hayvan türlerine, özellikle de Balkan keçisi ve Balkan vaşağına ev sahipliği yapar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir