Lavanta tarlaları renklendi! Fotoğraf tutkunları akın etti

Tekirdağ’ın bereketli topraklarında yetişen lavanta tarlaları görsel ve aromatik açıdan zengin bir deneyim yaşatırken, fotoğraf tutkunlarına da doğanın sunduğu güzel kompozisyonları yakalayabilme fırsatını sağlıyor.

Sanat eserini anımsatıyor

Son yıllarda hızla çoğalan lavanta tarlaları görsel cazibesiyle fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmez adresleri arasında yer alıyor. Özellikle gün doğumu ve batımında kartpostallık manzaralar sunan tarlalar, fotoğraf sanatçılarının objektiflerine yansıyor.

“Ulusal ve uluslararası tanınırlığa katkı sağlıyor”

Lavanta tarlalarında çekilen fotoğrafların Tekirdağ’ın ulusal ve uluslararası tanınırlığını artırdığına işaret eden Tekirdağ Fotoğraf Derneği Başkanı Halil İbrahim Üzmezoğlu, “Tekirdağ turizm kentinin yanında aynı zamanda bir tarım kenti. Son zamanlarda çiftçilerin ilgi gösterdiği lavanta bahçeleri artık lavanta tarlalarına dönmeye başladı.” dedi.

Mor tarlaların yeni bir çekim merkezi oluşturduğunu ifade eden Üzmezoğlu, “İstanbul’dan gelen fotoğrafçı arkadaşlarımız, birbirleriyle yarışıyor. Fotoğraf sanatçıları burada çektikleri fotoğrafları ulusal ve uluslararası yarışmada kullanıyorlar. Daha önceden fotoğraf sanatçılarının göz bebeği Isparta ve Burdur’du. Bunların liderliği tartışılmaz. Ancak Trakya’da ve Tekirdağ’da artan lavanta tarlaları müthiş derecede fotoğraf sanatçılarını misafir ediyor.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir