Kümbet Yaylası’nda yıldız şöleni! Fotoğrafçılar bir araya geldi

Giresun’da bu yıl beşincisi düzenlenen “Yıldızlar Altında Giresun Yıldız Fotoğrafçılığı Günleri” etkinliği kapsamında Kümbet Yaylası’nda bir araya gelen fotoğrafçılar en iyi fotoğraf karesini yakalamaya çalıştı.

“Yıldız fotoğrafçıları” bir araya geldi

Giresun Belediyesi tarafından Giresun Doğa Sporları Kulübü (GİDOSK), Giresun Fotoğraf Sanatı Derneği (GİFOD), Giresun Gezgin Fotoğrafçılar Derneği (GEZFOD), İl Özel İdaresi, Kümbet Dağ Evi ve Giresunport Liman İşletmesi iş birliğinde organize edilen etkinliğe katılan 100’e yakın fotoğrafçı, Dereli ilçesinin 1700 rakımlı Kümbet Yaylası’nda buluştu.

Kümbet Yaylası’nda yıldızlarla buluşma

Yaylada kamp kuran katılımcılara eğitmenlerce yıldız fotoğrafı çekiminin teknikleri konusunda teorik bilgiler verildi. Katılımcılar belirli saatler arasında yayladaki değişik açılardan yıldızları fotoğrafladı.

Etkinlikte yıldız fotoğrafçılığı eğitimi veren Engin Ayyıldız, bölgeyi seçmelerindeki nedenin alanın karanlık bir nokta olması olduğunu vurgulayarak, “Çıplak gözle bile Samanyolu’nu gözlemliyoruz. Bu bizim için şans, katılımcılar için bu nokta güzel bir destinasyon. Bu bölgede özellikle dağlık bölgedeki ormanın kattığı değer güzel bir kadrajlama sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’dan etkinliğe katılım sağlayan Necati Demiral ise Samanyolu fotoğrafçılığının Karadeniz Bölgesi’nde de yapılabilirliğini göstermek istediklerine dikkati çekerek, “Daha önce Antalya, İzmir ve Marmara’da değişik yerlerde gökyüzü fotoğrafçılığında bulundum. Bugün de buranın potansiyelini ortaya çıkarmak istiyoruz. Gökyüzü ölçümlerini yaptık, gayet güzel, Tunceli ile aynı özellikte, verimli bir akşam geçiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir