Kocasu Çayı’nda adrenalin dolu rafting heyecanı!

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde bulunan Kocasu Çayı’nda rafting yapan dağcıların heyecan dolu anları büyük ilgi görüyor.

Marmara Bölgesi’nin tek rafting parkuru olarak bilinen Kocasu Çayı, doğal güzellikleri ve adrenalin dolu parkuruyla dikkat çekiyor.

Türkiye Rafting Federasyonu ve Orhaneli Belediyesi iş birliğiyle 2021 yılında açılan Sadağı Kanyonu’ndaki Kocasu Rafting parkuru, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline geldi.

Binlerce ziyaretçiyi ağırlayan parkurun son misafirleri ise dağcılar oldu.

Türkiye’nin farklı dağlarında tırmanış yaparak deneyim kazanan dağcılar, rafting sporunda da başarılarını kanıtladı. Parkurun içerisinde yer alan ve yapay olarak oluşturulmuş 12 rapidde hünerlerini sergileyen dağcıların heyecan dolu anları kameralara yansıdı. Suya bir batıp bir çıkan sporcular, parkuru düşmeden tamamlayarak büyük bir mutluluk yaşadı.

Deneyimlerini paylaşan dağcı İsmet Şentürk, Kocasu’da rafting yapmanın eşsiz bir deneyim olduğunu belirtti. Şentürk, “Keles ve Orhaneli ilçelerinin sınırlarını belirleyen Kocasu’da, Orhaneli Belediyesi tarafından Haziran 2021’den itibaren rafting yapılmaktadır. Tecrübeli rehberler eşliğinde Kocasu Vadisi’nde katılımcıların unutulmaz bir gün geçirmeleri için ekipler özveriyle çalışmaktadır. Ayrıca, Orhaneli Belediyesi Sosyal Tesislerinin bünyesinde konaklama imkanı sunan bungalovlar da mevcuttur. Deliballılar Köyü yakınlarında, Kocasu kıyısında karavan festivali düzenlenen geniş bir alan bulunuyor. Akarsuyun yakınında karavanınızla kamp yapma imkanı vardır. Orhaneli’nin Sadağ Kanyonu da eşsiz doğası ile ilkbahar, yaz ve sonbahar aylarında ziyaretçilerini bekliyor. Kocasu Vadisi içinde zengin bir kuş çeşitliliği de mevcut” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir