Tarihle doğanın bütünleştiği rota: Kleopatra Koyu

Muğla’nın Dalaman ilçesindeki Kleopatra Koyu, ziyaretçilerine hamam kalıntıları arasında tarih ve doğayı bir arada yaşama imkanı sağlıyor.

Doğaseverlerin gözde rotası

Yemyeşil çam ormanları, eşsiz koyları, huzur veren doğal ve tarihi güzellikleriyle her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapan Muğla, doğaseverlerin gözde rotaları arasında yer alıyor.

Kara yoluyla ulaşımın olmaması nedeniyle Fethiye ile Göcek’ten hareket eden günübirlik tekneler ve özel yatlarla ulaşılabilen koyda, su altında, Kleopatra’nın yaptırdığı rivayet edilen hamamın kalıntıları yer alıyor.

“Hamam Koyu” olarak da adlandırılan, çam ağaçlarının denizle buluştuğu bölgeye gelen ziyaretçiler, berrak suda tarihi kalıntılar arasında yüzme şansını yakalıyorlar.

Göcek ile Dalaman koylarının, mavi yolculuk rotalarından ve ticari yatların uğrak noktalarından olduğunu vurgulayan Muğla Valisi İdris Akbıyık, “Antik dönemlerden Orta Çağ’a kadar yerleşimin olduğu Hamam Koyu’ndaki antik Kleopatra Hamamı kalıntıları, bölgeye gelenlerin beğenisini topluyor. Bölgeyi ziyaret edenler, ömür boyu unutamayacakları, tarihle iç içe eşsiz bir deniz deneyimi yaşayabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir