Kızıldeniz’de 90 adalı çılgın proje

Suudi Arabistan, turizm alanında iddialı projelerine bir yenisini daha ekleyerek dikkatleri üzerine çekiyor. Ülke, Kızıldeniz boyunca uzanan 90 adayı kapsayan devasa bir turizm projesine imza atmaya hazırlanıyor.

90’dan fazla ada

Mega proje, Suudi Arabistan’ın batı kıyısında, Umluj ve Al Wajh şehirleri arasında yer alan ve yaklaşık 28 bin kilometrekarelik bir alanı kapsayacak. Bölge, 90’dan fazla ada, el değmemiş plajlar, çöller, dağlar ve sönmüş volkanları barındırıyor.

Hedef sürdürülebilir turizm

Proje, ‘The Line’ adı verilen ve 170 kilometre uzunluğunda dikey bir şehir olarak tasarlanan geleceğin şehri konseptinden sonra Suudi Arabistan’ın en dikkat çekici girişimlerinden biri olacak. Red Sea Project (Kızıldeniz Projesi) adı verilen yeni projede, adalar lüks otellerle dolu bir turizm ağına dönüştürülecek. Şirket yetkilileri, bu projede sürdürülebilirlik ve sürdürülebilir turizm odaklı bir yaklaşım benimseyerek, doğal çevrenin yüzde 75’inin korunacağını belirtiyor.

3 bin odalı 16 otel

Projede, dünya çapında ünlü otel zincirleri yer alabilecek. Ayrıca, ultra lüks tatil köyleri, oteller ve villalarla zenginleştirilecek adalar, ziyaretçilere benzersiz bir turizm deneyimi sunmayı hedefliyor. İlk aşamasının bu yıl tamamlanması bekleniyor ve bu aşamada beş adada ve iki iç bölgede toplamda 3 bin odalı 16 otel yer alacak.

Cristiano Ronaldo da destekliyor

Projenin bir diğer önemli unsuru ise uluslararası bir havaalanı inşası olacak. Havaalanı, projenin küresel bağlantılarını güçlendirecek. 20 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilecek olan Kızıldeniz Projesi, Suudi Arabistan’ın Vizyon 2030 planı kapsamında ekonomisini çeşitlendirme ve petrole bağımlılığı azaltma hedefinin bir parçası olarak büyük önem taşıyor. Projenin destekçileri arasında dünyaca ünlü Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo da yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir