Katalanların 120 yıllık sarayına Türk imzası

Limak, Futbol ve sanatın kenti Barselona’da ‘Barça’nın modern stadyumunu inşa ettikten sonra UNESCO Dünya Mirası listesindeki Katalan Müzik Sarayı’nın da sponsoru oldu.
Şirket, 120 yıllık Katalan Müzik Sarayı’nın destekçisi oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, “Farklı kültürlere sanatın ve müziğin birleştirici gücüyle dokunuyoruz” dedi

Geçtiğimiz yıl ihalesini üstlendiği İspanya’nın Barcelona’ya ait dünya futbol tarihinin ikonik yapılarından Spotify Camp Nou’nun yenileme projesinin temelini atan Limak Şirketler Grubu, Barcelona’daki varlığını güçlendiriyor. Şirket, Barcelona’daki dünyaca ünlü 120 yıllık geçmişe sahip Palau de la Música Catalana’nın (Katalan Müzik Sarayı) resmi destekçileri arasına katıldı.

Limak Şirketler Grubu Onursal Başkanı Nihat Özdemir, “Limak olarak yalnız inşaatlar yapan, barajlar, köprüler, tüneller, fabrikalar yapan bir grup olmak istemiyoruz. Bu tür projelere de büyük önem veriyoruz” dedi. Özdemir, ”16 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Başka ülkelere yalnızca inşaat yapmaya gitmeyeceğiz. Birlikte sanatımızı da götürmek, ana hedeflerimizden biri” dedi.
Halen çeşitli ülkelerden 1.550 kişinin istihdam edildiği projede Türkiye’den gelen 50 kişilik mühendis kadrosu bunuyor. Projede Türk ürünü kullanımına büyük önem verdiklerini söyleyen Limak Şirketler Grubu İcra Kurulu Üyesi Reşit Yıldız, şöyle konuştu: “Örneğin 27 bin ton yapısal çelik ihtiyacımız var. Bunu 2 İspanyol, 4 Türk firmadan karşılıyoruz. Türkiye’deki ve dünyadaki taşeronlarla ilişkilerimiz çerçevesinde elbette onlara da platform sağlamış oluyoruz. Türkiye için önemli bir gurur kaynağı. Burada çatı projesinde bir Türk firması var. Çok hassas imal etmeniz ve inşa etmeniz gereken bir yapıdan söz ediyoruz. Diğer projelerde olduğu gibi burada da mümkün olduğu kadar Türk ürünlerinin kullanımına özen gösteriyoruz.”

Limak Filarmoni Orkestrası’nın kurucusu, dünyaca ünlü Türk tenor Murat Karahan tarihi binada 30 Ekim’de planlanan Limak Flarmoni konseri için büyük heyecan duyduklarını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir