Kars’ın Peri bacaları keşfedilmeyi bekliyor

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bulunan ve fotoğrafçıların yoğun ilgisini çeken ‘peri bacaları’ turizme kazandırılmayı bekliyor. Doğal olarak oluşan peri bacalarının Kars turizmine katkı sağlaması bekleniyor.

Çeşitli tarihi, kültürel ve gastronomik deperleriyle her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kars, son günlerde ‘peri bacaları’ ile gündema gelmeye başladı.

Komdere Vadisi’nde bulunan halk arasında delikli kayalar olarak bilinen ‘peri bacaları‘ etrafındaki baraj gölüyle birlikte görenleri adeta büyülüyor.

Sarıkamış’taki ‘peri bacalarını’ görmek için Komdere Vadisi’ne geldiğini ifade eden fotoğrafçı Sinan Elik, “Her ne kadar Nevşehir’in peri bacaları varsa da, Sarıkamış ilçemizin Karakurt beldesinde de peri bacalarımız var. Kars’a gelen yerli ve yabancı turistleri peri bacalarını görmeye davet ediyorum” dedi.

Kars’a 80, Sarıkamış ilçe merkezine 28 kilometre uzaklıkta bulunan, Karakurt bölgesi Komdere Vadisi’ndeki ‘peri bacaları ve delikli kayalar’ gezi ve çadır kamp olarak misafirlerini ağırlamayı bekliyor. Dağlar arasındaki vadide bulunan ‘peri bacaları’ kartpostallık görüntüler ortaya çıkarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir