Karavana dönüştürdüğü itfaiye aracıyla Türkiye turu yapıyor!

Alman itfaiyeci 24 yaşındaki Nolte Bauer, karavana dönüştürdüğü itfaiye aracıyla Türkiye’yi geziyor. İstanbul Boğazı’nda ters akıntıya karşı yüzen Bauer, karavanıyla Kapadokya ve Van Gölü turunun ardından Nemrut Dağı’na çıktı.

Türkiye turu yapıyor

Sosyal medyada tanıştığı arkadaşının daveti üzerine İstanbul Boğazı’nda ters akıntıya karşı yüzmeye gelen Alman turist Bauer, bir ay boyunca yurdun dört bir yanını gezip gördü. Bundan yaklaşık 1 ay önce Türkiye’ye gelen Alman itfaiyeci, yüzmekle yetinmeyip karavana dönüştürdüğü kendisine ait itfaiye aracıyla Türkiye’yi turladı. Türkiye’yi çok sevdiğini ve sık sık gelmek istediğini belirten Bauer, Türkiye’de yaşadığı deneyimi SABAH’a anlattı.

Nolte Bauer, “Macera tutkunu biriyim, gezmeyi çok seviyorum. Türkiye’ye ilk kez geldim ve en çok Mardin’i sevdim. Burada 3 gün boyunca misafir edildim, düğüne katılıp halay çektim. Nemrut Dağı’na tırmandım, Van Gölü’nde kulaç attım, Kapadokya’yı gezip balonları fotoğrafladım. Burada birçok macera yaşadım. Pek çok şehri gezdim ve gittiğim yerlerde hiç para harcamadım. Türk insanı oldukça cömert ve yardımsever. İtfaiye aracımı aynı zamanda karavan olarak kullanıyorum. Farklı kültürleri tanımak istiyorum.dedi.

“Türk halkı çok cömert ve yardımsever”

SABAH’a konuşan Bauer, “Türkiye’ye ilk defa geldim ve burayı çok sevdim. Macera tutkunu biriyim ve gezmeyi severim. Ramazan’ın sosyal medyada Boğaz’da ters akıntıya karşı yüzdüğünü gördüm ve ben de yüzmeyi çok severim. Hem itfaiyeci hem de sağlıkçıyım. İstanbul’da tanıştığım Boğaz yüzücüleri arkadaşlarımla ters akıntıya doğru yüzdük. Türkiye’ye yüzmeye geldiğimde itfaiye aracımla da ülkeyi gezmek istedim. Türkiye’yi çok sevdim, halk çok cömert ve yardımsever. Gittiğim şehirlerde aracıma da yoğun ilgi gösterdiler. Tekirdağ, İstanbul, Zonguldak, Adıyaman, Mardin, Tatvan, Göreme ve Ankara’yı gezdim. İstanbul büyüklüğü, Boğaz’ı ve ünlü yapılarıyla çok etkileyici. En çok Mardin’i sevdim diyebilirim, dar sokakları çok beğendim ve aracımı park ettiğim mahalle beni çok samimi bir şekilde karşıladı. Ama zamanımın çoğunu şehirlerde değil dışarıda, doğada geçirdim. Yolda bulduğum bir köpeği sahiplendim ve unutulmaz anlar yaşadım. Mardin’de bir düğüne davet edildim ve 3 gün orada yerli halk tarafından ağırlandım. Van Gölü’nde de yüzdüm. Nemrut Dağı’na tırmandım. Kapadokya’ya gittim. Birçok şehri gezdim ve gittiğim yerlerde hiç para harcamadım. İtfaiye aracımı aynı zamanda karavan olarak kullanıyorum. Farklı kültürleri tanımak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir