Kadın Azmağı’nda tekne turu heyecanı! Yerli ve yabancı turistler akın ediyor

Muğla’nın Akyaka Mahallesi’ndeki Kadın Azmağı Deresi’nde faaliyet gösteren gezi teknelerinin çevre dostu elektrikli teknelere dönüşümü tamamlandı.

1 milyonu aşkın ziyaretçi

Görünümüyle doğal akvaryumu andıran Kadın Azmağı’nda teknelerle ve kürek sörfüyle gezintiye çıkan turistler, sazlıkların oluşturduğu labirentlerde doğayla bir arada vakit geçirme şansını yakalıyor. Kadın Azmağı ve Akçapınar Azmağı’nda yapılan tekne gezileri, her yıl 1 milyonu aşkın yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı’nın (NASA), sosyal medya hesabından 2021 yılında Kadın Azmağı Deresi görüntülerinin paylaşılmasıyla bölgeyi ziyaret edenlerin sayısı her geçen yıl artıyor. Doğal güzellikleriyle ünlü Gökova Körfezi’ne dökülen dere, onlarca hayvan türü ile bazıları tropikal iklimlerde yetişen bitki türlerine de ev sahipliği yapıyor.

Gezinti yaparken deredeki tüm canlıların görülebildiğini belirten Kadın Azmağı Deresi’nde tekne turu hizmeti veren Şadi Durmaz, “Teknelerimiz doğa dostu ve güneş enerjisi ile çalışıyor. Bakanlıkla yürütülen çalışma ile 5 yıl içerisinde dönüşümü sağladık. Mayıs ayı itibarıyla tüm teknelerimiz güneş enerjisi ile çalışmaya başladı. Doğayı ve çevreyi korumak için bizler de çaba gösteriyoruz. 23 teknemizin tamamının dönüşümü sağlandı.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir