Kadim tarihin izleri burada yansıtılıyor: Sevilla Kaya Sanatı Yolu

Güney Afrika Cumhuriyeti’nde bulunan Cederberg Dağı’nda yer alan binlerce yıllık mağara resimleri, bölgenin en eski sakinleri olan avcı toplayıcı San halkının sanatına ve kadim tarihine ışık tutuyor.

Avcı toplayıcı San halkı, Khoi halkı ile Güney Afrika bölgesinin en eski sakinleri olma özelliği taşıyor. Mağara resimleri hiçbir yazılı kayda sahip bulunmayan San tarihi açısından nadir belgeler arasında yer alıyor.

Sevilla Kaya Sanatı Yolu

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Western Cape eyaletinde bulunan Cederberg Dağı ve çevresi, binlerce yıl boyunca San topluluklarına ev sahipliği yapmış bölge olarak öne çıkıyor. Cape Town şehrine kara yoluyla yaklaşık 3 saat mesafede bulunan bu yer, ziyaretçilerine San halkının mağara sanatı eşliğinde keyifli doğa yürüyüşü sunuyor.

“Sevilla Kaya Sanatı Yolu” üzerinde yer alan 9 mağarada bulunan onlarca resmin bazıları kaba hatlara sahip olsa da incelikle ve ustaca tekniklerle çizilmiş olanlar da göze çarpıyor. Doğal boya malzemeleri olarak kan, idrar, kil, kül ve katran kullanılarak yapılan resimlerde yüzyıllar içerisinde bazı renklerin kaybolmasından dolayı genellikle kırmızı ve siyah renkli kısımlar görülüyor.

Kadim tarihe ışık tutuyor

En az 2 bin yıl öncesine ait olduğu tahmin edilen mağara resimlerinde; dini ayinlerden av sahnelerine, canavar figürlerinden hayvan resimlerine, dans sahnelerinden el izlerine kadar farklı temalar bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir