İtalya’nın liman kenti Bari’de gezilecek yerler

İtalya’nın güneydoğusunda, Adriyatik Denizi kenarında yer alan liman kenti Bari, tarihi ve kültürel güzelliklerinin yanı sıra makarnalarıyla meşhur sokağıyla turistlerin gözde rotaları arasında yer alıyor. Aziz Nikola Bazilikası, San Sabino Katedrali, Petruzzelli Tiyatrosu ve Norman Kalesi gibi tarihi yapılar Bari’de turistlerin merakla gezdikleri yerler arasında bulunuyor.

Strada delle Orecchiette Sokağı

Bari’nin en meşhur sokağı olan Strada delle Orecchiette, kadınların otantik evlerinin önündeki tezgahlarda sattıkları el yapımı makarnalarıyla dikkati çekiyor. “Kulak” şeklindeki makarnalardan adını alan sokakta turistler; başta kalamarlı, şalgam otlu ve brokolili olmak üzere birçok yöresel makarna çeşidini tatma ve satın alma şansını yakalıyor.

Güney İtalya’nın ilk Norman kilisesi: Aziz Nikola Bazilikası

Zengin tarihi ve kültürel mirasıyla ilgi toplayan Bari’deki Aziz Nikola Bazilikası, Güney İtalya’da inşa edilen ilk Norman kilisesi olarak biliniyor. Hem Katolik hem de Ortodoks Hristiyanlar için önemli bir merkez olan kilise, ihtişamlı mimarisiyle göz kamaştırıyor.

Art Nouveau mimarisinin izleri: Murat semti

Art Nouveau mimarisinin örnekleri ise adını Fransız General Giacchino Murat’tan alan Murat semtinde görülüyor. Semtteki 19. yüzyılın sonları ile 20. yüzyılın başlarında inşa edilmiş binalar, zarif cephe süslemeleri ve demir işçiliğiyle dikkat çekiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir