İstanbul Havalimanı’nda bayram hedefi: Yolcu ve uçuş rekoru!

İGA’nın, çalışanların katılımıyla bu yıl 5’incisi düzenlenen “Skywalkers” etkinliği, İstanbul Havalimanı’nın otopark alanında gerçekleştiriliyor. Yarışmalar ve sahne performansların da yer aldığı 2 gün sürecek etkinlikte konserler de düzenleniyor.

Etkinlikte çalışanlar ve diğer üst yöneticilerle bir araya gelen İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA’nın Üst Yöneticisi Selahattin Bilgen, “Bu sene Kurban Bayramı’nın etkisiyle hem yolcu hem de uçuş sayısı ile bu rekorları geçme hedefimiz var. Özellikle yolcu sayısı bakımından geçen yılki 266 binin üzerine çıkacağımızı düşünüyoruz.” dedi.

Bilgen, İstanbul Havalimanı’na uçuş yapan 101 hava yolu şirketiyle 2024 yılına girdiklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

“Her geçen bunun üstüne koyarak devam ediyoruz ve yıl sonunda 110 hedefini halen devam ettiriyoruz. Özellikle Uzak Doğu’dan hava yollarının ilgisi ciddi şekilde devam ediyor. Aynı zamanda Hindistan, Japonya, Avrupa’dan hava yollarıyla görüşmeye devam ediyoruz. Amerika kıtasında da hava yollarıyla konuşuyoruz. Bugün itibarıyla 106’ya ulaşmış durumdayız ve 110 ile bitirme konusunda iddialıyız. En son Croatia (Hırvat) Hava Yolları katıldı. Görüştüğümüz hava yolları var. 3 tane Çin’den var. Belki 110 hava yolunu bile geçebiliriz. Çin’den fiili olarak uçan 4 tane, anlaşma imzaladığımız ise 5 tane. Yakın görüşmelerimiz süren ve eklenecek 2 hava yolu şirketi var. Anlaşma sağlanırsa toplam 7 tane olacak.”

Bilgen, İstanbul Havalimanı’nın ve coğrafyanın getirdiği avantajı hizmet kalitesiyle birleştirip Türk Hava Yolları’nın büyüme hamlesiyle beraber bu yılı aslında iyi geçirdiklerini dile getirerek “Geçtiğimiz yılı 76 milyon yolcu ile kapatmıştık. Bu yıl hedefimiz 85 milyonu geçmek. Yıl sonu öngörümüz de 85 milyona yaklaşacağımız yönünde.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir