İslam tarihinin ilk mescidi: Kuba

Hz. Muhammed’in inşaatında kendisinin de çalıştığı ve İslam tarihinde inşa edilen ilk mescid olarak bilinen Kuba Mescidi, tarihi dokusu ve ihtişamlı mimarisiyle göz kamaştırıyor.

Her yıl Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde gerçekleşen hac ibadeti için dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar bir araya geliyor. Müslümanlar, Hac ibadeti ile birlikte Suudi Arabistan’a gerçekleştirdikleri seyahatte ziyaret edilebilecek birçok yeri de gezi rehberlerine ekliyorlar.

Kutsal topraklara yolculuk

Mekke ve Medine’de ziyaret edilmesi gereken bu önemli yerler, manevi bir yolculuğu temsil ediyor. Hac görevi için kutsal topraklarda buluşan Müslümanlar, Mekke’de İslam’ın doğuşuna tanıklık eden kutsal mekanları ziyaret etmeye büyük bir özen gösteriyor.

Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicret ederken konakladığı Kuba mescidi, Hz. Muhammed, dört halife, Emevi ve Abbasi dönemi ile başlayan ve Suudi dönemine kadar uzanan bir tarihe tanıklık ediyor. Kutsal topraklara gelen Hacı adayları, Medine kentindeki Kuba Mescidi’ni ziyaret etmelerinin ardından namaz kılıp dua ediyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir