İshak Paşa’da müzik ışık duman yasak!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan Ağrı Doğubeyazıt’taki tarihi İshak Paşa Sarayı’nda, Mr. Dosso Dossi takma isimli işinsanı Hikmet Eraslan, DJ kabini, sis makineleri ve hoparlörler kurarak; lazer ışıklı, havai fişekli, konfetili klip çekmişti. 2 dakika 29 saniyelik klipteki görüntüler manevi değerlere saygısızlık yapıldığı ve tarihi yapının zarar gördüğüne ilişkin tartışmalara neden olmuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İshak Paşa Sarayı’nda çekilen klip sonrası harekete geçti. 1685 yılında inşa edilen içinde cami, türbe ve kütüphaneleri barındıran tarihi İshak Paşa Sarayı’nın daha titiz biçimde korunması için yeni kararlar alındı.

Müzik ışık ve dumanlı gösteri yasak

Yeni kararlar; bakım, onarım, restorasyon, restitüsyon, teşhir, tanzim ve çevre düzenlemesi ile alan yönetim amaçları doğrultusunda uluslararası koruma prensipleri ve sözleşme hükümleri çerçevesinde korunarak yaşatılmasının yanı sıra kullanım ve gelişim ilkelerinin ve sınırlarının belirlenmesi için alan yönetimi oluşturulmasını kapsıyor.

Bunun sonucunda; İshak Paşa Sarayı içi ve çevresinde yüksek sesli müzik çalınması, ışık ve duman gösterileri yapılması yasaklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir