Hakkari’de haziran ayında kayak heyecanı yaşanıyor!

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki İkiyaka Dağları ve Sat Buzul Gölleri; huzur ve güven ortamıyla dağcılık, tırmanış ve kayak tutkunlarını ağırlıyor.

Turizm çeşitliliğiyle öne çıkıyor

Kışın binlerce kayakseveri bir araya getiren kent; ilkbahar ve yazın da yüksek rakımlı dağları, şelaleleri ve doğal parkurlarıyla adrenalin tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

3 bin 500 rakımda kayak heyecanı

Dağcı ve kayakçılardan oluşan adrenalin tutkunları, haziran ayında İkiyaka Dağları ve Sat Buzul Gölleri’nin bulunduğu 3 bin 500 rakımlı bölgede, karda tırmanış ve kayak yaptılar.  Zorlu yolculuğun ardından zirveye ulaşan gruptakiler, büyüleyici atmosferde kayak yaparak keyifli vakit geçirdiler.

Göller bölgesinin kar örtüsünün yerde en uzun kaldığı bölgelerden biri olduğunu belirten İl Kültür ve Turizm İl Müdürü İdris Ağacanoğlu,  şunları kaydetti:

“Hakkari hem kış hem doğa turizminin önemli destinasyonlarından biri. Bu anlamda coğrafyamız çok zengin. Göller, Türkiye’nin en yüksek ikinci dağı ve diğer rakımı yüksek dağların bölgemizde olması özellikle profesyonel dağcıların dikkatini çekiyor. Biz de bugün Sat Gölleri’ni tanıtmak amacıyla burada bulunuyoruz. Ekimizde hem kayak yapan hem de dağcı arkadaşlarımız var. Şu an birçok yerde insanlar denize girerken Hakkari’de halen metrelerce kar var. Uzun süre bakir kalan bir coğrafya ve henüz yeni yeni keşfediliyor.”

“Bölgede ilk defa dağ kayağı yaptık”

İkiyaka Dağlarının eteklerinde, Sat Gölleri’nde çok güzel zaman geçirdiklerini anlatan Dağ Kayakçısı Ömer Faruk Aşkan, “Bölgeye ulaşmak çok zordu ancak buna değdi. Çok keyif aldık. Kış turizmi açısından vazgeçilmez bir bölge. Buranın hem Avrupa’nın hem de Türkiye’nin dağ kayağının uğrak noktası olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir