Güney Kore gezi rehberi: Güney Kore’de gezilecek yerler!

Zengin kültürel mirası, modern şehirleri ve dinamik günlük hayatıyla öne çıkan Güney Kore, seyahat tutkunlarının gözde rotaları arasında yer alıyor. Seul, Busan ve Daegu gibi kentler de ülkenin ekonomik ve kültürel olarak hareketli bölgeleri arasında bulunuyor.  

Güney Kore’ye nasıl gidilir?

Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan Seul’e haftanın her günü direkt uçuşları bulunuyor. Dilediğiniz zaman aralığında seyahatinizi planlayarak Türk Hava Yolları’nın sunduğu konforla uçuşunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Güney Kore’ye ne zaman gidilir?

Güney Kore’yi ziyaret eden turistlerin en çok tercih ettiği dönem ilkbahar ve sonbahar mevsimleri olsa da kış aylarında özellikle maceraseverler için şehirde yapılabilecek birçok aktivite bulunuyor.

Seul

Güney Kore’nin başkenti Seul, kalabalık nüfusu, gökdelenleri ve geleneksel mimariyi yansıtan tapınak, saray ve bahçeleriyle Uzakdoğu’nun yükselen yıldızı olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Büyüleyici bir ambiyans sunan Güney Kore’de Gyeongbokgung Sarayı’nı keşfederek geleneksel Kore mimarisini gözlemleyebilirsiniz. Aynı zamanda geleneksel Kore evleri olan “hanok”ların sergilendiği Bukchon Hanok Köyü’nü ziyaret ederek tarihi dokuyu keşfedebilirsiniz.

Busan

Güney Kore’nin ikinci büyük şehri Busan deniz kıyısında yer alan, hareketli bir liman kenti. Busan’da gezilecek yerler listenize yaz aylarında hem yerel halk hem de turistler tarafından yoğun ilgi gören Haeundae Plajı’nı, deniz ürünleriyle ünlü olan Jagalchi Balık Pazarı’nı ve şehrin manzarasını izleyebileceğiniz Busan Kalesi’ni dahil edebilirsiniz.

Daegu

Geleneksel Kore kültürüne dair birçok unsura da ev sahipliği yapan Daegu rotanıza, el yapımı ürünleri keşfedebileceğiniz Seomun Gece Pazarı’nı ve Duryu Parkı’nı ekleyebilirsiniz.

Güney Kore’nin meşhur lezzetleri

Güney Kore mutfağının önde gelen lezzetleri arasında yer alan, fermente sebzelerden yapılan geleneksel bir Kore turşusu olan “Kimchi”, ince dilimlenmiş etlerin ızgarada sosla pişirilmesiyle hazırlanan “Bulgogi” ve deniz yosununa sarılarak içinde farklı malzemelerle hazırlanabilen pirinç ruloları olan “Kimbap”ı denemelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir