Güney Ege bayram tatilinde doldu taştı

Kurban Bayramı tatilinde tatilcilerin akın ettiği Güney Ege’deki Muğla’nın gözde turizm merkezleri, 1,5 milyondan fazla turisti ağırladı. Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçeleri, yabancı ziyaretçilerin yanı sıra 9 günlük bayram tatilinde Türklerin de gözde rotaları arasında yer aldı.

Güney Ege’de çifte bayram heyecanı

Türkiye’nin en uzun kıyı şeridine sahip Muğla’da yoğunluk oluşturan tatilciler, bayram tatilinde turistik tesisleri, plajları, tabiat parklarını, restoranları ve kafeleri doldurunca işletme sahipleri çifte bayram yaptı.

“Konaklama tesislerimiz doldu”

Ziyaretçilerin huzur içinde tatillerini geçirmeleri için her türlü güvenlik ve trafik önlemini aldıklarını belirten Muğla Valisi İdris Akbıyık, “Kurban Bayram tatilinde Muğla’nın turistik ilçeleri yerli turistin tercihi oldu, konaklama tesislerimiz doldu.” dedi.

Akbıyık, bayramda özellikle Akyaka, Ölüdeniz ve Dalyan’da günübirlik ziyaretçi hareketliliğinin yaşandığına işaret ederek, “Muğla ve ilçelerine bayram tatili için 500 binden fazla araç giriş yaptı. 1,5 milyonun üzerinde yerli turisti kentimizde misafir ediyoruz.” diye konuştu.

Fethiye’nin tarihi, doğası, kültürü ve deniziyle yerli ve yabancı misafirlerin uğrak noktası olduğunu dile getiren Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Fethiye Otelciler Birliği Başkanı Bülent Uysal, “Bayram tatilinin 9 güne uzamasıyla ilgi daha da arttı. Tatilde bölgemizdeki tesislerin pek çoğu yüzde 100 doluluğa ulaştı. Bayram sonrasında da bu doluluğun devam edeceğini öngörüyoruz. Pek çok tesisimiz temmuz ve ağustos aylarında da ciddi doluluklara ulaştı.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir