Giresun’un incisi: Berdiye Yaylası! Eşsiz atmosferiyle doğaseverleri ağırlıyor

Antik çağlardan bugüne kadar birçok medeniyetin izlerini taşıyan Giresun, zengin kültür birikiminin yanı sıra doğal güzellikleriyle de Karadeniz’in gözde turizm destinasyonları arasında yer alıyor. Şehrin büyüleyici atmosferini keşfetmek isteyen doğa tutkunları rotasını Çamoluk ilçesindeki 2000 rakıma sahip olan Berdiye Yaylası’na çeviriyor.

Kartpostallık manzaralar sunuyor

“Mavi ile yeşilin buluştuğu şehir” sloganıyla dört mevsim ziyaretçi ağırlayan Giresun’da yer alan Berdiye Yaylası, Çamoluk’un gözde turizm destinasyonları arasında yer alıyor. Karapınar Yaylası’nın hemen üstünde konumlanan doğal güzellik, yeşilin binbir tonunu barındıran görünümüyle kartpostallık manzaralar sunuyor.

Doğa tutkunlarının gözdesi

Geçmiş zamanlarda köylülerin temmuz ve ağustos aylarında göç ettiği yer olarak bilinen Berdiye Yaylası, günümüzde doğa tutkunları tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Yeşilim tüm tonlarını bir arada barındıran yaylaya gelen ziyaretçiler, büyüleyici atmosferde yürüyüş ve piknik yapmanın keyfini sürüyor.

Yaz sezonuyla ziyaretçilerini ağırlamaya başlayan Giresun yaylaları, doğada huzur bulmak isteyenlerce tercih ediliyor. Göksu Travertenleri, Kulakkaya ve Kümbet yaylaları, Giresun Adası, Kuzalan Şelalesi, Giresun Kalesi, Meryem Ana Manastırı ve Şebinkarahisar Kalesi gibi tarihi ve doğal güzellikler de dört mevsim ziyaretçi ağırlayan şehirde keşfedilebilecek destinasyonlar arasında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir