Giresun’da turizm şahlanacak! 4 proje hayata geçiriliyor

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından hazırlanan Giresun Turizm Konsept Master Planı, kentin turizm potansiyelini daha da artırmak amacıyla 2024 yılında tamamlandı.

Giresun’un doğal güzellikleri ve tarihi zenginliklerini ön plana çıkarmayı hedefleyen plan kapsamında dört önemli proje hayata geçirilecek.

Giresun Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci, kentin son yıllarda turizmde önemli bir ivme kazandığını belirterek, yeni projelerle yükselişi sürdüreceklerini açıkladı. DOKA tarafından 2020’de başlatılan ve Mart 2024’te tamamlanan Giresun Turizm Konsept Master Planı, uluslararası bir firma tarafından hazırlanarak kentin turizm gelişimine katkı sağlamak üzere tasarlandı.

Giresun’da hayata geçirilecek 4 turizm projesi

Master plan kapsamında Bektaş, Kulakkaya ve Kümbet Yaylaları ile Mavigöl, Kuzalan Tabiat Parkı ve Göksu Travertenleri arasındaki bölgelerde dört önemli proje uygulanacak. Projeler tamamlandığında Giresun, bölgenin önde gelen turizm destinasyonlarından biri haline gelecek.

Turistlerin daha uzun zaman geçirebileceği alanlar

Projelerin amacı, Giresun’a gelen turistlerin bölgede daha uzun süre vakit geçirmelerini sağlayacak cazip alanlar oluşturmak. Gürgenci, Bektaş Yaylası’nda “çoban yolu” adı verilen gezi parkurunun yapılacağını belirterek, seyir terasları ve eğlence parkurlarının da dahil edileceğini söyledi. Kulakkaya Yaylası’nda ise bir otel konsepti ve macera parkı planlanıyor.

Ayrıca, Göksu Travertenleri ile Kuzalan Tabiat Parkı ve Mavigöl arasındaki vadide yürüyüş yolları ve sosyal alanların inşa edilmesi hedefleniyor. Kümbet Yaylası’nda ise çim ve kar kayağı, bisiklet, ATV ve motor etkinlik alanları oluşturulacak.

Projelerin, Giresun’un doğal güzelliklerini ön plana çıkararak bölgenin turizm potansiyelini en üst seviyeye taşıması hedefliyor. Giresun Turizm Konsept Master Planı ile Giresun, hem yerli hem de yabancı turistler için daha çekici bir destinasyon haline gelecek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir