The Museum Hotel Antakya 26 Eylül’de açılıyor!

6 Şubat depremlerinin ardından bakım, onarım çalışmaları tamamlanan ve tüm teknik kontrolleri yapılan The Museum Hotel Antakya artık açılış için gün sayıyor. The New York Times tarafından “Dünyada görülmesi gereken 52 yerden biri” olarak gösterilen otel, 26 Eylül’de yeniden hizmete açılacağını duyurdu.

Açıldığı ilk günden beri, Antakya’yı dünyaya tanıtan en önemli simge yapılardan biri haline gelen The Museum Hotel Antakya, 6 Şubat depremleriyle büyük bir yıkım yaşayan şehre yeniden umut olmak için geri sayıma başladı. New York Times’ın dünyada görülmesi gereken 52 yerden biri olarak gösterdiği otel, 26 Eylül’deki açılışı ile şehre istihdam sağlayarak, sosyal hayata ve bölge turizmine yeniden katkı sunacak.

Çok sayıda arkeolojik esere ev sahipliği yapan ve misafirlerini konaklarken adeta zamanda bir yolculuğa çıkaran The Museum Hotel Antakya’da yer alan en önemli eserler arasında M.S 4. yüzyıla tarihlenen “Dünyanın en büyük tek parça taban mozaiği”, bir Roma hamam yapısı, M.S 2. yüzyıla tarihlenen Pegasus mozaiği, Roma döneminden kalma bir cadde ve Helenistik döneme ait bir duvar yapısı bulunuyor.

Koca bir tarihi gün yüzüne çıkardı

2009 yılında Asfuroğlu Ailesi’ne ait arazide The Museum Hotel Antakya’nın temelleri atılırken keşfedilen tarihi eserlerle otel inşasına ara verilmiş; içlerinde dünyanın en büyük tek parça taban mozaiğinin de yer aldığı eserlerin kamuya kazandırılması amacıyla 10 yıl süren bir kazı çalışması başlatılmıştı. Tüm masrafları Asfuroğlu Ailesi tarafından karşılanan çalışmalar sonunda 30 bine yakın tarihi eser gün yüzüne çıkarılmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir