Gaziantep’te yamaç paraşütü festivali: Adrenalin ve manzara dolu bir deneyim

Gaziantep’in Nurdağı ilçesinde, yamaç paraşütü tutkunları benzersiz bir uçuş deneyimi yaşadı. Gaziantep’te ilk defa düzenlenen Yamaç Paraşütü Festivali, Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcuları ağırlarken, heyecan dolu organizasyon hem bölge halkına hem de katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Gaziantep’teki ilk yamaç paraşütü festivali, Türkiye genelinden 30 farklı kulüpten toplam 110 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Sporcular, Nurdağı Ovası’nın büyüleyici manzarasında metrelerce yükseklikten süzülme fırsatı buldu. Ova, sporculara uçuş sırasında yeşilin her tonunu sunarken, festivale katılanlar doğanın güzelliğiyle iç içe bir uçuş deneyimi yaşadı.

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türk Hava Kurumu (THK), Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Gaziantep Sportif Havacılık Kulübü’nün (GASHAK) iş birliğiyle organize edilen ve 3 gün süren festival, büyük ilgi gördü. Nurdağı ilçesinin kırsal Sakçagözü Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, yüzlerce metre yükseklikten uçan yamaç paraşütü sporcuları, bölge halkına adrenalin dolu dakikalar yaşattı.

Festivale katılan sporcuların uçuş sırasında Türk bayrağı açmaları ise izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Nurdağı bölgesinin depremlerden etkilendiği gerçeğini unutmayan sporcular, uçuşlarını aynı zamanda depremzedelere moral vermek için gerçekleştirdi. Depremin büyük yıkıma neden olduğu bölgede düzenlenen yamaç paraşütü festivali, hem sporcular hem de yerel halk için manevi bir anlam taşıdı.

Gaziantep Yamaç Paraşütü Festivali, hem bölge için önemli bir turizm etkinliği haline gelirken, sporculara da unutulmaz bir uçuş deneyimi sundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir