GastroAntep Kültür Yolu Festivali: Şehrin gastronomi kültürü dünyaya açılacak!

Gaziantep, dünya çapında ünlü mutfağıyla bu yıl yine GastroAntep Kültür Yolu Festivali’ne ev sahipliği yapacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle 14-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festival, uluslararası çapta birçok etkinlik ve yarışmaya sahne olacak.

Festival, Yunanistan, İspanya, Belçika ve İtalya gibi ülkelerden gelen Michelin yıldızlı şeflerin katılımıyla daha da renkli hale gelecek. Yerli ve yabancı şefler, düzenleyecekleri atölye çalışmaları ve etkinliklerle Gaziantep’in zengin mutfağını ve yöresel lezzetlerini dünyaya tanıtacaklar.

Ziyaretçiler, panel, söyleşi, tiyatro, gezi, sergi ve konser gibi etkinliklerle dolu bir hafta geçirecekler. Festivalde, coğrafi işaretli ürünlerle yapılacak yemekler, şehrin mutfak kültürünü tanıtmanın yanı sıra, konuklara Gaziantep’in kendine özgü lezzetlerini tatma imkanı sunacak. Şefler, yeni keşifleri ülkelerine taşıyarak Gaziantep mutfağını dünyaya tanıtmaya devam edecekler.

Festival Park alanında ziyaretçilere Gaziantep’in ünlü yöresel tatları sunulacak. Gaziantep Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Doç. Dr. Oya Özkanlı, bu tür festivallerin bölgeye sağladığı katkılara dikkat çekerek, “Festival, yaklaşık 10 yıldır yapılıyor ve Kültür Yolu Festivali kapsamında şehrimize ve ülkemize çok büyük katkılar sağlıyor. Gastronomi sadece yeme-içme değil, aynı zamanda bir bilimdir ve bu bilimsel yaklaşım hem sosyal hem de akademik bir içerik sunuyor.” dedi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atınç Olcay ise festivalin hem yerli hem de yabancı turistler için büyük bir çekim noktası olduğunu belirterek, “Gaziantep’te yaklaşık 30 Michelin yıldızlı şefi ağırlamayı bekliyoruz. Ayrıca, yerel şeflerin yarışacağı ve 6 üniversitenin katılacağı bir yarışma düzenlenecek. Bu tür festivaller, ülkemize ve bölgemize büyük katkılar sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

GastroAntep Kültür Yolu Festivali, Gaziantep’in zengin kültürünü ve gastronomi mirasını dünyaya tanıtarak, hem ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunuyor hem de yerel ekonomiye ve turizme önemli bir ivme kazandırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir