‘GastroAntep Kültür Yolu Festivali’ şehrin kültürünü dünyaya tanıtıyor! Şahin: “Gaziantep, bölgenin kaldıracı, destinasyonu”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iş birliğinde düzenlenen GastroAntep Kültür Yolu Festivali, vatandaşların yoğun ilgisiyle devam ediyor. Gastronomi alanında UNESCO’nun “Yaratıcı Şehirler Ağı”nda yer alan Gaziantep’te düzenlenen festival, kentin mutfak kültürün tanıtmanın yanı sıra kültürel ve sanatsal etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

Tarihi Gaziantep Kalesi’nden başlayıp Balıklı Parkı’nda sona eren kortej yürüyüşü ile başlayan festival programı, Harikalar Diyarı’ndaki konuşmalarla devam etti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, burada yaptığı konuşmada, GastroAntep Festivali’nin her geçen gün üzerine katarak ilerlediğini aktardı.

Gaziantep’in dünyanın mutfağı olduğunu anlatan Şahin, şunları kaydetti:

“Dünyanın iyileşmeye ihtiyacı var. Kültür ve sanat birleştirir. Festivali kurarken önce insan dedik. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ felsefesiyle hareket ediyoruz. Yeni dönemde bu şehri akıllı, yeşil ve dirençli şehir yapacağız. Doğadan inanç turizmine kongreden sağlık turizmine bölgenin başkenti yapacağız. Fazlamız var, eksiğimiz yok. Roma ve Napoli ile yarışıyoruz. Bölgede gücümüzü birleştireceğiz. Herkesi Gaziantep’e bekliyoruz.”

Kültür ve sanat bir arada: Konser, tiyatro, söyleyişi

GastroAntep Kültür Yolu festivali; birçok panel, söyleşi, tiyatro, gezi, sergi ve konserlere ev sahipliği yapıyor. “Kelimeler ve Renkler, Kaçış Yok, Besmele-i Şerif Hat Sergisi, Huzme ve Evvel Zaman İçinde” gibi çeşitli sergiler şehrin kültür-sanat duraklarında sanatseverleri ağırlıyor.

Gastronomi şehrinin lezzetleri GastroAntep ile tanıtılıyor

Şehrin dünyaca ünlü baklavasından kebabına, beyranından katmerine yüzlerce yöresel lezzet bu yıl 6’ncısı düzenlenen “GastroAntep Kültür Yolu Festivali”nde ziyaretçilerle buluşuyor.

Michelin yıldızlı şefler gastronomi şehrinde

Festival Park’ta düzenlenen festivalde ziyaretçiler söyleşi, panel ve workshoplarla Michelin yıldızlı şeflerden lezzetin bilgilerini alırken, lezzet sokağında yer alan stantlarda sokak lezzetlerini ve yöresel ürünleri tatma şansını yakalıyorlar.

Çocuklar için festival 

Gaziantep’in güneşten, topraktan ve tarihten gelen yerel lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak için düzenlenen festival çocuklar için düzenlenen etkinliklerle devam ediyor. Konserlerle birlikte her gün farklı tiyatro oyunları, dijital sergiler ve çocuklar için düzenlenen alanlardaki etkinlikler binlerce kişinin dikkatini çekiyor.

21 farklı lezzet durağı 

Gastronomik zenginliği ve coğrafi işaretli ürünleriyle de öne çıkan Gaziantep’te ‘Festival Lezzet Durağı’ olarak 21 farklı nokta belirlendi. GastroAntep Kültür Yolu Festivali Lezzet Durakları’nda yerli ve yabancı ziyaretçiler asırlara dayanan lezzetleri hikayesiyle, malzemesiyle deneyimleme şansını yakalıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir