Fiyatları yüksek bulan yerli turistin rotası vizesiz ülkeler!

Yerli turist, iç turizmde fiyatların artması ve Avrupa ile yaşanan vize sorunları nedeniyle vizesiz ülkelere yöneldi. Türkiye’de uygun fiyata deniz tatili yapamayanlar, bu yıl denize girmek için Mısır, Dubai, Güney Amerika, Meksika ve Küba’yı tercih edecek.

Avrupa Birliği ülkelerinin Shengen vizesinde sorun çıkarması ve enflasyon nedeniyle iç piyasada artan tatil fiyatları Türk turisti vizesiz ülkelere yöneltti. Schengen vizesi geçerli ülkelere yapılan rezervasyonun üçte birinin iptal olduğunu belirten Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar,“Vize krizi ve yerli otellerde enflasyon nedeniyle artan fiyatlar misafirleri yurtdışına yöneltti. Bu nedenle biz acenteler de vizesiz ülkelere yönelik tur sayımızı artırdık. Deniz tatili isteyen yerli turist Mısır Sharm El Sheikh, Dubai ve Uzakdoğu, Güney Amerika, Meksika, Cancun, Küba, Balkan ülkelere gidiyor” dedi.

GECELEME SAYISI ARTTI

Bu yıl hem Ramazan hem de Kurban Bayramı’nda tatilin 9 güne çıkarılmasının sektöre çok güçlü katkı sunduğunu anlatan Mete Vardar, “Erken açıklanan bu tatiller hareketliliği sağladı, kişi sayısını yüzde 10-15 artırdı. Tatil kararının açıklanmasıyla birlikte 3.2 gibi ortalama geceleme sayısı bayramda 5.3’lere çıktı. Enflasyonla mücadele eden yerli turiste destek olmak için biten erken rezervasyon kampanyasının ardından ‘Yaz fırsatları’ kampanyasını başlattık. Bu kapsamda yurtiçi ve yurtdışına özel paketler hazırlayarak her bütçeye uygun tatil sunduk” dedi.

DEPREM BÖLGESİNE ÖZEL KÜLTÜR TURU

Geçen yıl 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin ardından bölgeyle olan bağlarını hiç koparmadıklarını anlatan Mete Vardar, bu bölgenin yeniden kalkınması için kültür turlarını daha da güçlendirdiklerini aktardı. Vardar, “Bölgenin turizm gelirine çok fazla ihtiyacı olduğunu düşünerek bu bölgeye özel çalışmalar yaptık. Geçen sene ilk aksiyonu aldık ve bölgede turizm hareketliliği başladığı andan itibaren 11 tane şehre tur operasyonu yaptık” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir