Fethiye’nin hayalet köyü: Kayaköy

Muğla’nın tarihi ve doğal özellikleriyle ün salmış Fethiye ilçesinde bulunan ve 100 yıl önce terk edildiği için “hayalet köy” olarak da anılan Kayaköy; atmosferi ve içerisinde barındırdığı mimari yapılarıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

Tarihte zaman yolculuğu

Muğla’da en çok ziyaretçi ağırlayan ören yeri ünvanına sahip Kayaköy’de yaklaşık 400 ev, 2 kilise ve şapeller yer alıyor. Kesin korunacak hassas alanlar arasında bulunan köydeki tarihi yapılar, ziyaretçilerini adeta geçmişe yolculuğa çıkarıyor.

Turistlerin gözde rotası

Ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle bölge halkının ekonomisinin canlanmasını da sağlayan Kayaköy, yaz aylarının yanı sıra kışın bölgede etkili olan sisle farklı güzelliğe bürünüyor. İçerisinde butik otelleri, kafeleri ve restoranları da bulunduran tarihi atmosfer, yılın her mevsiminde muhteşem manzaralara ev sahipliği yapıyor.  

Cumhuriyetin ilk yıllarındaki mübadelede terk edilen ve ismi de terk edildiği için “hayalet köy” olarak kalmış olan Kayaköy; içerisinde bulundurduğu taş evleriyle, kiliseleriyle, şapelleriyle ve göz alıcı mimari yapılarıyla geçmişin izlerini ziyaretçilerine sunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir