“Fatihname” sergisi İstanbul Lale Müzesi’nde!

Fatih Sultan Mehmet’in biyografisinin minyatür sanatı ile anlatıldığı “Fatihname” sergisi İstanbul Lale Müzesi’nde ziyarete açıldı.

Fatih Sultan Mehmet’in hayatını, doğumundan ölümüne kadar en ince detayına kadar anlatan eserler; belgeler ve gerçek bilgilere dayanarak tarih uzmanlarının bilgi ve denetimleri ışığında hazırlandı.

65 esere ev sahipliği yapan sergi, 12 Haziran’a kadar İstanbul Lale Müzesi’nde sanatseverleri ağırlayacak

Tezhip ve minyatür sanatçısı Ümmü Gülsüm Terzi, sergideki eserlerin hazırlanmasında özel bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Fatih Sultan Mehmet Han konu başlığı olması hasebiyle doğumundan ölümüne kadar, bulunduğu yüzyılı, detayları ve dokusuyla dönemin gravür ve minyatürleri de baz alınarak tarih profesörleriyle özel yapılmış 8 senelik bir projeyi sunuyoruz.” dedi.

Serginin küratörü Nafiye Özdemir de sergide yer alan eserler ve belgelerin gerçek bilgilere dayandığına işaret ederek, “Ülkemizin en değerli tarih uzmanlarının bilgi ve denetimleri ışığında hazırlandı. Eserlerdeki tüm detay ve çizimler, dönemin konjonktür ve teamüllerine uygun yapıldı. Sergimiz 12 Haziran’a kadar Lale Müzesi’nde açık olacak. Fatih Sultan Mehmet’in hayatını, doğumundan ölümüne kadar en ince detayına kadar akademik bilgiler, belgelerle profesörler ve değerli hocalarımız eşliğinde çalıştılar. Bu aşamaya getirdiler. Şu anda sergimizde 65 eser yer alıyor.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir