Fatih Sultan Mehmet’in şahsi eşyaları sergileniyor: Ziyaret süresi uzatıldı!

İstanbul’u fethederek çağ kapatıp açan Fatih Sultan Mehmet’in hayatına dair eserlerin yer aldığı Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ndeki“Fatih Sultan Mehmet Sergisi” yoğun talep üzerine Eylül ayına kadar uzatıldı.

77 eser sergileniyor

Fatih Sultan Mehmet’in çocukluğundan, kılıcına, giydiği zırhlı gömleğe, kullandığı kaftanlardan beratlarına kadar 77 eserin yer aldığı sergi, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde ziyaretçilerini ağırlıyor.  

Eserler arasında Fatih Sultan Mehmet’e ait olduğu düşünülen ve üzerinde çeşitli çizimlerin yer aldığı çocukluk defteri, İtalyan ressam Fausto Zonaro’nun yaptığı ve Fatih Sultan Mehmet’in at üstünde İstanbul’a girişini gösteren resim de yer alıyor.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Kurumsal İletişim Müdürü Berk Çelebi, “Bu eserlerin çoğu Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Milli Saraylar ve Harbiye Askeri Müzesi’nden geldi. Sergi kronolojik olarak sıralandı. Bu sıralamada Fatih Sultan Mehmet’in ilk önce çocukluk hayatıyla başlıyoruz. Daha sonra ise kendi dönemlerinde alimlerin kitaplarıyla devam edip, o dönem giymiş olduğu gömleği görüyoruz. Sergide ilgi çekecek eserler yer alıyor ve bunların çoğu ilk defa bu sergide yer alıyor. Fatih döneminde sergilenen madalyon, Fatih’in kılıcı, Ayasofya vakfiyesi, Haliç zinciri, Fatih’in eşlerinin mektupları, kendi mektupları, fermanlar ve bir diğer önemli eser ise Fatih Sultan Mehmet vefat ettiğinde üstünde olduğu söylenen kaftan yer almaktadır.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir