Eylül ayında tatile nereye gidilir?

Sıcaklığın ve kalabalığın azalmaya başladığı eylül ayında yaza veda etmek için hazırlanıyoruz.  Son kez denizin ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler için eylül ayında tatil yapabilecekleri ve yaz sezonunu kapatabilecekleri birbirinden harika 5 lokasyon önerisi hazırladık. Peki eylül ayından tatile nereye gidilir?

Yaz tatili denilince akıllara ilk olarak Akdeniz ve Ege geliyor. Yaz tatilini hala yapmamış olanlar ve sezonu denizle kapatmak isteyenler için eylül ayında tatil yapabilecekleri en iyi yerleri derledik.

Türkiye, denizleri ve doğal güzellikleriyle kendine hayran bırakan birçok şehre ev sahipliği yapıyor. Her mevsim birbirinden güzel manzaraları olan bu şehirlerimizde denizin, kumsalın ve güneşin tadını eylül ayında da çıkarmak mümkün.

Şehirlerde yaşanan kalabalık azalmaya başlamışken ve henüz deniz ısısını kaybetmemişken, son bir kere daha denize gireyim diye düşünenlerin tercih edebileceği rotaları sırasıyla paylaşıyoruz.

Datça, Muğla

Ege’nin göz bebeği Muğla iline bağlı bir ilçe olan Datça, adını üzerinde bulunduğu yarımadadan alıyor. Doğal güzellikleri, denize çıkan sokakları, badem ağaçları ve huzurlu atmosferiyle Datça, gidenin bir daha gitmek istediği bir lokasyon.

Haziran ayında sezonun başlamasıyla büyük ilgi gören Datça’da sezonun bitmesi eylül sonunu buluyor. Özellikle eylül ayında etrafın sakinleşmesi ve deniz ısısının düşmüyor olması Datça’yı Ege’deki en cazip yer haline getiriyor.

Bozcaada, Çanakkale

Çanakkale’nin gözdesi Bozcaada, Türkiye’nin üçüncü büyük adası olma özelliğine sahip. Her mevsim tercih edilen Bozcaada, hissedilen yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle ilkbahar ve sonbahar aylarında da ziyaretçi ağırlıyor. Özellikle adada düzenlenen bağ bozumu festivali de büyük ilgi görüyor. Her sene Eylül ayının ilk haftalarında gerçekleşen festival, doğanın güzelliğiyle çok etkileyici manzaralara ev sahibi oluyor.

Ayvalık, Balıkesir

Her mevsim yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Ayvalık, evleri, sokakları, masmavi denizi, doğası ve lezzetleriyle dikkat çekiyor. Kalabalığın azaldığı eylül ve ekim ayları Ayvalık’ı ziyaret etmek için en ideal aylar.

Kapadokya, Nevşehir

Birçok filme ve dizeye ev sahipliği yapan Kapadokya, kendine has coğrafi şekilleriyle, kültürüyle ve tarihiyle ön plana çıkıyor. Hem gündüz hem de gece manzaralarıyla gözleri kamaştıran Kapadokya her mevsim ziyaret edilebilir. Özellikle eylül ayında düşmeye başlayan yaz sıcaklıkları rahat ve konforlu gezme imkanı sunuyor.

Kaş, Antalya

Doğası, denizi, sakinliği ve tarihiyle ön plana çıkan Kaş, ülkemizin en popüler tatil destinasyonlarından birisi. Yaz aylarında etkili olan yüksek sıcaklık ve nem nedeniyle Kaş’ın tadını tam çıkaramayabilirsiniz. Bu yüzden nisan-mayıs veya eylül-ekim aylarında tatil planı yapmanız en ideal olanı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir