Eylül ayı Aspendos’la sanatı harmanlıyor

Antalya’da bu yıl 13-26 Eylül tarihleri arasında 31’incisi gerçekleşecek Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği ‘Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’ için hazırlıklar sevenleri için son hızda devam ediyor.

Perde açılışı AIDA operası ile açılıp ardından ‘Gala Konseri‘ ile devam edecek.

AIDA OPERASI

Festivalin ilk eseri olan Romalı komutan Radames ile tutsak Habeş Prensesi Aida’nın imkansız aşkını anlatan dünyaca ünlü 3 perdelik ‘AIDA’ isimli operasını Ankara-Antalya Devlet Opera ve Balesi 13 Eylül Cuma akşamı saat 21.00’de sahnelenecek.

GALA KONSERİ

Konser 16 Eylül Pazartesi akşamı saat 21.00’de başlayacak. Orkestrayı şef Lorenzo Castrıota yönetecek, dünyaca ünlü bestecilerin eserleri seslendirilecek.

KUĞU GÖLÜ BALESİ

Seyirci rekorları kıran besteci P.İ. Tchaikovsky’e ait olan ‘Kuğu Gölü’ Balesi üçüncü eser olarak izleyenleri büyülemeye devam edecek. 20 Eylül Cuma akşamı saat 21.00’de sahnelenecek eserde Eserde İzmir Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası birlikte sahne alacak.

TANGO ATEŞİ

Tango severlerin içini ısıtacak festivalin dördüncü eserinde Astana Bale Tiyatrosu ile Kazakistan Topluluğu’nun birlikte sahne alması izleyenleri latin diyarlarına tangonun ilklerine’e götürecek!
Alberto Alonso-Rıcartdo Amarante’nin libretto ve koreografisini hazırladığı ‘Carmen&Tango Ateşi’ adlı bale eseri 22 Eylül Pazar akşamı saat 21.00’de başlayacak.

PERDE KAPANIŞI ‘TOSCA’

31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali’nin son eseri ise konuk sanatçı Paola Lardızzone’nin de rol aldığı besteci P. Puccini’nin opera eseri ‘Tosca’ olacak.

Festivalin perdesini kapatacak olan ‘Tosca’yı Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları sahneleyecek. Eser, 26 Eylül Perşembe akşamı saat 21.00’de izlenecek. Festival, ‘Tosca’ ile sona erecek.

Dolu dolu sanat!
Bu muazzam sanat şölenini izleyecek olan herkese şimdiden keyifli seyirler diliyoruz. Deneyimlerinizi bize yorum yazarak aktarabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir