EURO 2024 bitti Avrupa turizm pazarı hareketlendi

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) sürecinde duraksayan Avrupa turizm pazarı, şampiyona sonrası yeniden canlandı.

Antalya, 17 Temmuz itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artışla 7,5 milyonu geçen turist sayısına ulaştı. En çok turist gönderen ülkeler sırasıyla Rusya, Almanya, İngiltere ve Polonya oldu.

EURO 2024 nedeniyle Almanya’dan gelen turist sayısında düşüş yaşanırken, şampiyona sonrası doluluk oranları yüzde 90’ın üzerine çıktı. Antalya’da yıl sonuna kadar 18 milyon turist hedefleniyor.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Kaan Kavaloğlu, şampiyona nedeniyle Almanya’dan gelen turistlerde azalma olduğunu, ancak temmuzun ikinci haftasından itibaren doluluk oranlarının arttığını belirtti. Münih merkezli tur operatörü FTI’nın iflasının etkilerinin en az hasarla atlatıldığını da sözlerine ekledi.

Avrupa’da yaşayan Türklerin tatillerini Türkiye’de geçirmelerinin önemine değinen Kavaloğlu, bu yıl Antalya’da 1 milyon gurbetçinin tatil yapmasını beklediklerini söyledi.

Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı Başkanı Volkan Yorulmaz ise EURO 2024 nedeniyle Alman hükümetinin izinleri iptal ettiğini, bu yüzden Avrupa pazarının duraksadığını belirtti. Ancak temmuzdan itibaren Avrupa pazarının hareketlendiğini ve özellikle eylül, ekim ve kasım aylarında büyük bir potansiyel beklediklerini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir