En iyi 10 şelaleden biri: Serinlik merkezi Tomara!

Gümüşhane’nin Şiran ilçesindeki Tomara Şelalesi, 40 ayrı kaynaktan dökülen serin sularıyla yazın serinlemek isteyenlerin rotası haline geldi.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin en gözde turistik mekanlarından biri olan şelale, piknik alanları, cam seyir terası ve çocuk oyun parkı ile ziyaretçilerini ağırlıyor.

Özellikle yaz aylarında artan ziyaretçi sayısıyla dikkat çeken şelale, Türkiye’de ziyaret edilmesi tavsiye edilen 10 şelaleden biri olarak gösteriliyor.

Şelalenin en dikkat çekici özelliği ise sularının dağın ortasındaki 40 ayrı kaynaktan beslenmesi. Bu gözelerden çıkan sular, birleşerek görkemli bir şelaleye dönüşüyor ve her mevsim farklı bir güzellik sunuyor.

Şelalenin yanında yürüyenler, suyun serinliğiyle adeta mevsim değişimini hissediyor. Tesis, son yıllarda yaban keçilerinin şelale kenarına kadar indiği ve insanlara birkaç metre yaklaştığı alanda bulunan yürüyüş parkurları ve piknik alanları ile de ziyaretçilere birçok aktivite imkanı sunuyor.

İşletmeci Zeynep Kara, şelalenin her yıl artan ziyaretçi sayısıyla bu yıl 250 bin misafir ağırlamayı hedeflediklerini söyledi. Tomara Şelalesi, doğal güzelliği ve serinliğiyle aşırı sıcaklardan bunalanlar için ideal bir kaçış noktası haline gelmiş durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir