1871’de elmas bulunmasının ardından binlerce madencinin bölgeye akın etmesiyle açılan çukur, elmasın “kanlı tarihi”nin simgesi olarak kabul ediliyor.
Kimberley Maden Müzesi, çukuru ve elmas madenciliğinin tarihini ziyaretçilere sunuyor. Müze, elmas madenciliği ve 19. yüzyıl Güney Afrika sömürge mimarisini yansıtan tarihi Kimberley evleriyle ilgi çekiyor. 1871-1914 yılları arasında madenden 2 bin 722 kilogram elmas çıkarıldı.
De Beers firması da bu madenin ismini taşıyor. 1888’de Cecil Rhodes tarafından kurulan firma, bugün dünya elmas arzının yarısından fazlasını kontrol ediyor. Büyük Çukur, siyahi işçilerin zorlu ve tehlikeli çalışma şartları altında kazıldığı için işçi ölümleriyle dolu bir geçmişe sahip.
Kimberley, Johannesburg ve Cape Town’a düzenli uçuşlarla ulaşılabiliyor. Şehir merkezinde yüksek suç oranları görüldüğü için konaklama için banliyöler veya çiftlik evleri tercih ediliyor. Kimberley Maden Müzesi’nin giriş ücreti 100 Güney Afrika randı (yaklaşık 5,5 dolar) ve rehberli turlar yarım saatte bir düzenleniyor.