Ekim ayında tatile nereye gidilir?

Doğanın yavaş yavaş kış uykusuna hazırlandığı, ağaç yapraklarının renk değiştirdiği ve görsel bir şölen oluşturduğu en güzel mevsim geldi. Hava sıcaklıklarının düştüğü ama tamamen etkisini kaybetmediği ekim ayında hem doğaseverlerin hem de sonbahar tatili yapmak isteyenlerin tercih edebileceği rotaları derledik. Peki ekim ayından tatile nereye gidilir?

Türkiye’de kültürüyle, tarihiyle ve gastronomisiyle ön plana çıkan birçok şehrimiz bulunuyor. Bunun yanı sıra bazı şehirlerimiz her mevsim doğal güzellikleri ve eşsiz doğasıyla ön plana çıkıyor.

Hem tarih ve kültür gezisi yapmayı sevenlerin hem de sadece doğada vakit geçirmeyi tercih edenlerin ziyaret edebileceği ekim ayının en iyi 5 rotasını sırasıyla paylaşıyoruz.

Yedigöller, Bolu

Her mevsim doğasına ve doğal güzelliklerine hayran olduğumuz Bolu, sonbaharda kartpostalları aratmayan manzaralara ev sahipliği yapıyor. Hem İstanbul’a yakın konumuyla hem de eşsiz doğasıyla her mevsim pek çok ziyaretçi ağırlayan Bolu, özellikle sonbaharda fotoğraf tutkunlarının ilk lokasyonu oluyor.

Yedigöller’e adını veren milli park bünyesinde 7 tane göl bulunuyor. Bunlar; Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl‘dür. Ekim ayında doğayla baş başa kalmak, doğa yürüyüşleri veya kamp yapmak istiyorsanız Yedigöller’i listenizde ilk sıraya eklemelisiniz.

Kapadokya, Nevşehir

Kapadokya, tarihi, kültürel ve doğal oluşumlarıyla dikkat çeken masalsı şehirlerimizden birisi. Gündüzü ve gecesi ayrı bir güzellikte olan Kapadokya, her mevsim bu büyüleyici atmosferini koruyor.

Aynı zamanda gün doğumu ve gün batımı manzaralarının izlendiği en etkileyici şehirlerden de birisi olan Kapadokya, sonbaharda eşsiz manzaralara ev sahipliği yapıyor. Sıcak hava balonlarıyla gökyüzünden şehrin manzarasına bakmak ise eşsiz bir deneyim.

Midyat, Mardin

Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan Mardin, diller ve dinler şehri olarak anılıyor. Özellikle Midyat, tarihi ve kültürel birikimlerin yanında lezzet olarak da mutlaka gidilip görülmesi gereken bir yer. Mardin’in taş sokakları arasında gezinmek ve farklı kültürlere yakından tanık olmak adeta zamanda bir yolculuğa çıkarıyor.

Mardin Midyat’ı ziyaret etmek için en ideal zaman Nisan-Mayıs ve Eylül-Ekim ayları. Yazın aşırı sıcak, kışın da çok soğuk olan Mardin’i ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde ziyaret ederek rahat rahat gezebilirsiniz.

Adrasan, Antalya

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı bir belde olan Adrasan, el değmemiş doğal güzelliğiyle dikkat çekiyor. Her mevsim güzel bir güzergah olan Adrasan, sakin ve huzurlu tatil yapmak isteyenler için harika bir kaçış rotası.

Adrasan’a gitmek için en güzel zaman ilkbahar ve sonbahar ayları. Kalabalıktan uzak hem denizin hem güneşin tadını çıkarabileceğiniz Adrasan’da ister kamp yapabilir isterseniz de sahil veya doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Cumalıkızık, Bursa

Uludağ’ın güney eteklerinde kurulan, Osmanlı Dönemi’nde yerleşim yeri olarak kullanılan Cumalıkızık, günümüze gelen kültürel bir miras. Geleneksel Osmanlı mimarisinin özgün örneklerini barındıran Cumalıkızık, tarihi ve kültürel birikimiyle geçmişten günümüze ışık tutuyor.

Her mevsim kültür gezilerinin de vazgeçilmez bir noktası oluyor. İstanbul’a yakın konumuyla sık sık ziyaretçi ağırlayan Cumalıkızık için en ideal zaman sonbahar ayları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir