Doğa ve tarih bir arada: Akdeniz’in gözdesine mavi yolculuk!

Tarihi güzellikleri, geniş kumsalları ve masmavi sularıyla Akdeniz’in gözdesi olan Antalya, ziyaretçilerine tarih ve doğa ile iç içe tatil fırsatları sunuyor.

Dünyanın en fazla ziyaret edilen kentlerinden olan Antalya, çoğunluğu karadan ulaşımı olmayan, adeta dantel gibi işlenen bakir koylarıyla tatilcileri cezbediyor. Kentin batısını kapsayan ve “ışıklar ülkesi” olarak bilinen Likya Birliği ile doğu ilçelerini kapsayan Pamfilya uygarlığının izlerinin de yer aldığı koylardaki tarihi kalıntılar, ziyaretçilerini zaman yolculuğuna çıkarıyor.

Akdeniz’in gözdesine mavi yolculuk

Çoğunluğu kara ulaşımı olmayan koylara “mavi yolculuk” yaparak teknelerle gelen tatilciler, Akdeniz’in büyüleyici manzarasını hayranlıkla izliyor. Turkuaz renkli berrak sularıyla ilgi çeken koylar, ziyaretçilerin tatil programlarının en önemli rotalarını oluşturuyor.

Su altının eşsiz güzelliği

Dağlardaki yemyeşil ormanları izleyerek denize girmenin mutluluğunu yaşayan tatilciler, koylarda nesli tükenme tehlikesi altındaki Akdeniz fokları ve caretta caretta ile orfozları da görme şansını yakalıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir