Doğa ve kuş gözlemcilerinin gözde destinasyonu: Balık Gölü

Türkiye’nin en yüksek rakımlı gölü olma özelliğine sahip olan Ağrı’daki Balık Gölü, doğal güzellikleri ve biyolojik çeşitliliği ile dikkat çekiyor.

110 kuş türü bir arada

Yapılan son çalışmalara göre bin 241 rakımda 110 kuş türüne ev sahipliği yapan Ağrı’nın doğa harikası, özellikle ortasındaki ada ile dikkat çekiyor. Gezici gruplar, teknelerle gölün ortasındaki adaya gelerek martı yuvalarını ve yeni çıkmış martı yavrularını gözlemleme fırsatı bulabiliyor.

Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin (IUCN) geçen yıl yaptığı çalışmalar, Balık Gölü’nün nesli tehlike altında olan bazı kuş türlerine de ev sahipliği yaptığını ortaya koydu. Kırmızı listede yer alan kızkuşu (Vanellus vanellus), elmabaş patka (Aythya ferina), sakallı akbaba (Gypaetus barbatus) ve çamurçulluğu (Limosa limosa) da gölde gözlemlenen türler arasında yer alıyor.

“Bu ada birçok farklı kuş türüne ev sahipliği yapıyor”

Adaya gelen ziyaretçilerden Lütfü Yiğit, “5 yıldır Ağrı’da yaşıyorum. Herkesi Ağrı’ya şu an bulunduğumuz yer olan Türkiye’nin en yüksekteki, en büyük gölü olan Balık Gölü’ne bekliyoruz. Biz şu an Balık Gölü’nün ortasındaki bir adadayız. Bu ada birçok farklı kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Göçmen kuşların gelip kaldığı, su içtiği, doğanın tadını çıkardığı bir yer. Herkesi bu göle, Ağrı’ya ve bu adaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir