“Diyarbakır Kültür Yolu Festivali” çeşitli etkinliklerle devam ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin 14. durağı olan “Diyarbakır Kültür Yolu Festivali” hız kesmeden devam ediyor.

Sadece Diyarbakır’da yaşayanlar değil farklı il ve ilçelerden gelen ziyaretçiler de festival kapsamında düzenlenen sergileri gezme ve etkinliklere katılma fırsatı buluyor.

İçkale, Dağkapı Meydanı, Hasan Paşa Hanı, Yenikapı Caddesi, Gazi Caddesi, bazı burçlar, Diyarbakır Arkeoloji Müzesi, Kurşunlu Camisi Meydanı, Ulu Cami, Hazreti Süleyman Camisi, Paşa Hamamı, Surp Giragos Kilisesi, Keldani Kilisesi, Meryem Ana Kilisesi, Şeyh Mutahhar Camisi, Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, Ziya Gökalp Yazma Eser Kütüphanesi, Ziya Gökalp Müzesi, Mesudiye Medresesi, Ahmed Arif Edebiyat Müze Kütüphanesi, Kervansaray, On Gözlü Köprü ve Nevruz Parkı gibi birçok alanda sergiler, müzik dinletileri ve konserler sanatseverleri ağırlıyor.

Tunceli’den gelen Güney Uğurlu, AA muhabirine, Diyarbakır’a ilk kez geldiğini ve hayran kaldığını söyledi. Uğurlu, “Diyarbakır’ın tarihi bir kent olduğunu zaten biliyorduk. Festival de tesadüf oldu. Tarihi bir dokusu var. Bütün medeniyetleri görebiliyorsunuz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir