Denizli’nin Çivril ilçesindeki Işıklı Gölü, yılın üç ayı yüzeyi nilüfer çiçekleriyle kaplı olma özelliği sayesinde ziyaretçi akınına uğruyor.
Işıklı Gölü, çevresindeki biyoçeşitlilik ve su üzerinde açan nilüfer çiçekleriyle doğal sit alanı konumunda.
Gölün yüzeyi haziran, temmuz ve ağustos aylarında su bitkisi nilüferlerle kaplanıyor. Bu tarihlerde gölü ziyaret edenler manzara karşısında adeta büyüleniyor.
Burada bulunan kayıklar ise ziyaretçileri gölde bir saat süren yolculuğa çıkarıyor.
Ziyaretçiler göle sadece turistik amaçla değil özel günlerini kutlamak için de geliyor.
Büyük Menderes Nehri’nin ana kollarından birinde sulama amaçlı regülatör yapılarak oluşturulan 7 bin 300 hektarlık alana sahip Işıklı Gölü ayrıca pek çok su kuşuna ve ender balık türlerine de ev sahipliği yapıyor.
Yöre halkı balıkçılık, restoran ve diğer turizm faaliyetleriyle uğraşarak gölden geçimini sağlıyor.
Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, ilçenin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını söyledi. Vural, Işıklı Gölü’ne Türkiye’nin yanı sıra yurt dışından gelen turların da ilgi göstermeye başladığını ifade etti.
Göldeki görsel şöleni izlemek isteyenlerin yoğunluk oluşturduğunu dile getiren Vural, “Nilüferleriyle ünlü gölümüze Türkiye’nin her yerinden hatta dünyanın değişik ülkelerinden ziyaretçilerimiz geliyor. Geçen yıl 100 binden fazla misafir burada tekne turuna katıldı, bu sene hedefimiz 300 bin ziyaretçimizi burada ağırlamak. Sezonumuz haziranın birinde başlıyor, ağustosun ikinci haftasından sonra sonlanıyor” dedi.