Dalgıçların gözdesi Saros Körfezi: Su altındaki cennet!

Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan Saros Körfezi, doğal güzellikleri, kendini temizleme özelliği ve berrak suyu ile dikkat çekiyor.

Bu özellikleriyle dalış turizmi için de önemli bir merkez olan körfez, su altı canlıları ve batıkları ile dalgıçların ilgisini çekiyor. Turizmin canlandırılması amacıyla körfezde oluşturulan su altı müzesi ve resifler, hem yerli hem de yabancı dalgıçları cezbediyor.

Çanakkale Savaşları’nı canlandıran yapay resiflerin yanı sıra İbrice Limanı’nın bir mil açığında batırılan Airbus A330 tipi yolcu uçağı, dalış tutkunlarının favori noktalarından biri haline geldi. İbrice Limanı’na gelen dalgıçlar, Saros Körfezi’nin su altı güzelliklerini keşfetme fırsatı buluyor.

Dalış eğitmeni Ender Özgen, Saros Körfezi’nin temizliği ve su altı zenginliğiyle eşsiz güzellikler barındırdığını söyledi. Körfezde canlı çeşitliliğinin de fazla olduğunu belirten Özgen, “Saros Körfezi, zengin su altı çeşitliliği ve her dalıcıya uygun derinlikler açısından Türkiye’de sayılı dalış noktalarındandır. Saros Körfezi’nde 14 dalış noktamız var. Aynı zamanda yapılan yapay resifler, dünyanın en büyük uçak batığımız, Nusret Mayın Gemisi batığımız bölgemizde mevcut. Çanakkale Savaşları’nın canlandırıldığı yapay resiflerimiz var. Su altı canlıları ve balık çeşitliliğimiz çok fazla. Bu da tüm dalış meraklılarını buraya çekiyor. Tüm dalış meraklılarını Saros Körfezi’ne bekliyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir