Chicago’da Türkiye fırtınası: Kültür ve sanat şöleni başladı

ABD’nin Chicago kentinde üç gün sürecek “Türk Festivali” başladı. Rosemont bölgesindeki Donald E. Stephens Fuar Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe yaklaşık 10 bin katılımcının gelmesi bekleniyor.

Chicago’da bugüne kadar gerçekleştirilen en geniş kapsamlı Türk festivali olan etkinlikte, yaklaşık 230 stant yer alacak ve katılımcılar Türk kültürünün zenginliğini yansıtan çeşitli ürünlerle tanışma fırsatı bulacaklar.

Ayrıca ebru, tezhip, seramik, filografi ve hat gibi geleneksel sanat dallarında çalışmalar yapan sanatçılar, bilgi ve becerilerini ziyaretçilerle paylaşacak.

Festivalin ilk iki gününde kayıt yaptıran ilk 2 bin kişi arasından kurayla seçilecek 20 kişiye, Türk Hava Yolları tarafından Türkiye’ye gidiş-dönüş uçak bileti hediye edilecek.

Festivalin düzenleyici komitesinin kurucularından Halil Demir, açılışta yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin bir parçasını buraya getirip, kültürümüzü ve değerlerimizi buradaki insanlara tanıtmak bizim için büyük bir gurur kaynağı" dedi. Demir, Chicago'da Türk milletini temsil etmekten de onur duyduklarını belirterek, "Umuyoruz ki bu etkinlikle halkımızı en iyi şekilde temsil ederiz ve güzel bir izlenim bırakırız" şeklinde konuştu.

Ziyaretçilerin festivali keyifli bir şekilde geçirmesini dileyen Demir, Türkiye hakkında olumlu izlenimler bırakmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir