Çankırılılar dört gözle  “Turistik Tuz Ekspresi”ni bekliyor: İlk sefer 18 Mayıs’ta

Ankara’dan Çankırı’ya 18 Mayıs’ta İlk Seferine Çıkacak “Turistik Tuz Ekspresi” Çankırı’nın Turizmine Katkı Sağlayacak.

Çankırı Valiliği koordinasyonunda, belediye, TCDD, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, Çankırı Konfederasyonu ve TÜRSAB Orta Anadolu Bölge Temsil Kuruluna bağlı seyahat acentelerinin ortak çalışmaları sonucunda Ankara’dan Çankırı’ya turistik tren seferleri başlatılacak. “Turistik Tuz Ekspresi” adıyla 18 Mayıs’ta ilk seferine çıkacak olan tren, Çankırı’nın tarihi ve turistik yerlerini ziyaretçilere tanıtmayı amaçlıyor.

1934 yılında “Tenezzüh Treni” adıyla başlatılan seferlerin devamı niteliğinde olan tren, cumartesi günleri günübirlik seferler düzenleyecek ve 250 yolcu kapasiteli olacak. Ziyaretçiler, Hititler dönemine ait Yer Altı Tuz Şehri, Taş Mescit, Çankırı Müzesi, Ferit Akalın Radyo ve İletişim Müzesi ve Çankırı Kültür Evi gibi önemli yerleri gezme fırsatı bulacaklar.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 18 Mayıs’ta ilk seferini gerçekleştirecek olan trenin, 90 yıl sonra büyük bir yeniliğe imza attığını belirtti. Bilet satışlarının başlamasıyla birlikte, ilk dört turun biletlerinin %70’inin satıldığını ifade eden Esen, projenin Çankırı’nın tanıtımında ve ekonomisine katkıda bulunmasında önemli bir rol oynayacağını vurguladı.

Daha önce tanıtım seferi düzenleyen tren, tur firmalarının temsilcilerini Çankırı’ya getirdi. Esen, turizm potansiyeli açısından büyük önem taşıyan Tuz Mağarası’nın bu işin lokomotifi olacağını belirtti. Çankırı’nın tanınırlığını artırmayı hedeflediklerini söyleyen Esen, bu projenin şehrin ekonomisine de büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Çankırı’yı en iyi şekilde temsil etmek amacıyla yöresel ürün üreten esnaf ve restoranlarla iş birliği yapıldığını da ekledi.

Çankırı’nın turizm açısından keşfedilmeyi bekleyen bir şehir olduğunu belirten Esen, ziyaretçilerin tarihi ve kültürel zenginlikleri görmenin yanı sıra yerel lezzetleri tatma fırsatı bulacaklarını anlattı. Tren seferlerinin gerçekleşmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade eden Esen, yerli ve yabancı turistlerin Çankırı’ya akın ederek şehrin güzelliklerini keşfetmelerini beklediklerini dile getirdi.

Çankırı’da tuz işletmeciliği yapan Esra Kul, Turistik Tuz Ekspresi seferlerinin 90 yıl sonra tekrar başlamasının esnafa katkı sağlayacağını ve Çankırı’nın tanıtımına olumlu sonuçlar getireceğini ifade etti.

Pastane işletmeciliği yapan Burak Şahin de Turistik Tuz Ekspresi'nin düzenlenmesinden memnun olduklarını belirterek, bu projenin Çankırı’ya katkı sağlayacak her şeyi desteklediklerini söyledi. Şahin, "Tuz, şehrimizin doğal kaynağı olan bir ürün. Turizm alanına da açılması çok güzel. Çankırı’mız gezilmeye, görülmeye değer bir şehir. Kentin popülerliğinin artırılmasının esnaf ve vatandaşlarımız için güzel olacağını düşünüyorum." dedi.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir