Bunaltıcı sıcaklarda serinleme durağı: Sineber Kanyonu

Hakkari’de yer alan Sineber Kanyonu, doğal güzelliği ve metrelerce yüksekten akan şelaleleriyle  kavurucu yaz sıcağından kaçmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yerler arasında bulunuyor.

Çevresinde yüksek rakımlı dağların bulunduğu kanyon, yeşilliklerle kaplı kayaların arasından akan akarsuları ve metrelerce yükseklikten dökülen şelaleleriyle ziyaretçilerine seyrine doyum olmayan manzaralar sunuyor.

Doğa turizmine katkı sağlıyor

Barındırdığı güzelliklerle yöre halkı tarafından “saklı cennet” olarak tanımlanan kanyona sarp arazideki toprak yoldan araçlarla ulaşılıyor. Son zamanlarda yürütülen tanıtım çalışmalarıyla yerli ve yabancı turistlerin rotasına da giren kanyon, kentte doğa turizminin gelişmesine de katkı sunuyor.

Ailesiyle kanyona gelen Aynur Koçkaya, “Burası saklı bir cennet. Bugün de çok kalabalık. Yüzmek için güzel bir yer. İnsanlar burada yüzerek ve piknik yaparak güzel zaman geçirebilir. Kafa dinlemek için ideal. Serinlemek isteyenler buraya gelebilir. Buranın çok güzel bir doğası var. Bazı noktalarda metrelerce yüksekten sular süzülüyor. Herkesi buraya bekleriz. Burada bu yıl bazı düzenlemeler yapıldı. Desteklerinden dolayı Sayın Valimize, emeği geçenlere teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir