Bunaltıcı sıcaklarda serin bir sığınak: Tuz mağaraları

Iğdır’daki tuz mağaraları, bunaltıcı sıcakların yaşandığı bugünlerde vatandaşlar için serin bir sığınak oluyor.

Iğdır’ın serinleme durağı

Hava sıcaklığının 35 dereceyi geçtiği kentte, özellikle öğle saatlerinde vatandaşlar sıcaktan bunalıyor. Tuzluca ilçesinde bulunan Tuz Dağı’nın içindeki mağaralardan oluşan Tuz Terapi Merkezi, bu dönemde serinliğiyle ilgi odağı oluyor.

Yılın her mevsiminde 12 derece sıcaklığa sahip tuz mağaralarında serinleyen vatandaşlar, burada aileleriyle gezinti yapıp uzun süre vakit geçiriyor.

Son 3 ayda da 60 bine yakın ziyaretçi ağırladıklarını ifade eden Tuz Terapi Merkezi Müdürü Tuğrul Aras, “Ziyaretçiler burayı sağlık turizmi açısından, astım, bronşit, koah hastalıklarına tedavi merkezi olarak gördüklerinden ziyaret ediyorlar. Doğal güzellikleri nedeniyle de buraya geliyorlar. İçerisi sabit 12 derece sıcaklığa sahip, dışarıda 40-45 derece sıcaklık varken insanlar içeriye girip serinleyebiliyor.” dedi.

Mağaraların yurt içinin yanı sıra komşu ülkelerden de ilgi gördüğünü ifade eden Aras, “Genellikle çevre illerden ve yurt dışından gurbetçi vatandaşlarımız geliyor. Nahçıvan, Azerbaycan ve İran’dan buraya tedavi amaçlı gelenler var. Buraya gelene kadar tuz mağarası neymiş diyorlar, içeriye girdiklerinde büyülenip çıkıyorlar.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir