Yedigöller, Abant ve Gölcük gibi tabiat ve milli parkları bünyesinde barındıran Bolu, 9 ayda 1 milyon 739 bin 979 kişiyi ağırladı.
Dört mevsim ayrı güzel
Yüzde 65’i ormanlarla kaplı olan ve dört mevsim ayrı güzelliğe bürünen şehir, “orman denizi” olarak adlandırılan Yedigöller Milli Parkı, Gölcük Tabiat Parkı ve Abant Gölü Milli Parkı ile doğaseverlerin gözde mekanları arasında yer aldı.
Ziyaretçi sayısıyla çıtayı yükseltti
Abant ve Yedigöller milli parkları, Gölcük, Karagöl, Göksu, Sülüklü Göl, Sünnet Gölü, Beşpınarlar, Ayıkayası ve Kargalı Gölcük tabiat parklarını bu yıl ocak-eylül döneminde 1 milyon 739 bin 979 kişi ziyaret etti.
“Turizm pastasından daha fazla pay alabilmek için çalışmalar yürütüyoruz”
İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy, AA muhabirine, Ankara ve İstanbul gibi iki metropol arasında yer alan Bolu’nun inanılmaz bir doğa turizmi potansiyeline sahip olduğunu söyledi.
Gürsoy, sonbahar mevsiminde ayrı güzellik sunan Bolu’yu ziyaret etmenin tam zamanı olduğunu vurgulayarak, “Dökülen yaprakların doğayla buluşmasını yakalama adına Bolu, turizm anlamında tam bir fırsat şehri. Bu, verilerle de belli oluyor. Bu aylarda ve kış aylarında çok fazla ziyaretçimiz oluyor. Şimdiden 1 milyon 739 bin 979 sayısını yakaladık. Bolu olarak 2 milyon ortalamamız var. Bu yıl yine 2 milyonu geçeriz. 2025 yılındaki hedefimiz ise 2,5 milyon ziyaretçi ve 1,5 milyon da konaklama.” ifadelerini kullandı.
Gürsoy, Bolu’nun turizm anlamında ön plana çıkacağını aktararak, şunları kaydetti:
“Her çeşit turizme ağırlık veriyoruz. Çok yakın zamanda gastronomi turizmi çalışacağız. Olta balıkçılığı turizmine de ağırlık vermeyi planlıyoruz. Yurt dışından daha çok ağırlama yapmayı planlıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile yakın çalışıyoruz diyebiliriz. Onlarla ağırlamalar da yapmayı planlıyoruz. Yerli ve yabancı gazetecilerin burada ağırlanmasını planlıyoruz. 2025 yılı Bolu’nun yılı olacak diyebiliriz.”