Bodrum’da turizm rakamları beklenenin altında: Oteller indirime gitti!

Bodrum, turizmin en yoğun sezonu olan temmuz ve ağustos aylarında beklenen doluluğu sağlayamadı. Otel fiyatlarının yüksekliği hem yerli hem de yabancı turistleri zorladı. Doluluk oranları yüzde 70-80 bandında kaldı. Boş kalan odalar için oteller, yabancı turistlere yüzde 10-20 arasında indirim yapmaya başladı.

Sosyal Medyada Boş Sokaklar

Sosyal medyada paylaşılan boş Bodrum sokakları ve restoran görüntüleri dikkat çekti. Turizmciler, Bodrum’da artık tahmin edilebilir bir fiyat algısının kalmadığını açıkladı. Müşteri profili değiştikçe restoranlar da boş kaldı. Fiyat ve kalite oranı yüksek işletmeler doluyken, restoranlar ve sokaklar boş kaldı.

Yüksek Fiyatlar ve İndirimler

TÜRSAB Başkan Başdanışmanı Hamit Kuk, otellerin yüksek fiyatlar nedeniyle Avrupa ve Rus pazarına yönelik indirim kampanyaları başlattığını söyledi. Geçen yıla göre fiyatlar yüzde 50 arttı ve bu durum turistleri zorladı. Otellerin doluluk oranlarının yüzde 100 olması gerekirken, şu an yüzde 70-80 bandında.

Garip bir yaz sezonu

Bodrum’daki fiyatlarla ilgili değerlendirmeler yapan Kuk, ekonomik krizle birlikte yerli turistlerin de kaçtığını söyledi. Restoran ve dükkan kiralarının yüksek olması, personel ve yiyecek-içecek maliyetlerinin artması işletmeleri zor durumda bıraktı. Bu da Bodrum’da garip bir yaz sezonu yaşanmasına neden oldu.

Değişen Müşteri Profili

TÜRSAB Bodrum Bölge Temsil Kurulu Başkanı Mustafa Demir, Bodrum’un müşteri potansiyelinin son 5-6 yılda çok değiştiğini söyledi. İngiliz, Alman ve Hollandalı turistlerin yerini daha farklı profiller aldı. Fiyat farklarının büyük olduğu restoranlar ve yeniliklere ayak uyduramayan işletmeler sorun yaşadı.

Sosyal Medya Algısı

Demir, sosyal medyada Bodrum’daki fiyatlarla ilgili algı yaratıldığını belirtti. Yerli turistler, fiyata bakmadan restorana girip hesap geldiğinde sosyal medyada paylaşımlar yapıyor. Ancak uygun fiyatlı yerlerin de olduğunu vurguladı. Bodrum’un her bölgesinde farklı fiyat seçeneklerinin bulunduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir