Bodrum Dubai ve Paris’i solladı: 7 gece tatil 1 milyon!

Türkiye turizmde otel fiyatlarında da rekor kırma yolunda ilerliyor. Yerli turist için tatil oldukça zor hale gelmiş durumda. Bununla birlikte yabancılar da artık daha hesaplı yerleri tercih etmeye başladı. Özellikle Antalya, Muğla-Bodrum ve İzmir gibi destinasyonlardaki yüksek fiyatlar dikkat çekiyor.

Ortalama bir ailenin bir hafta tatili 100 bin liranın üstüne çıkarken, bazı süper lüks otellerde 7 gecelik tatil 1 milyon liraya kadar ulaştığı görülüyor.
Türkiye’de otel fiyatları geçen yıla göre yüzde 100’ün üzerinde arttı. 4 kişilik bir aile 7 gece her şey dâhil bir otele gitmeye kalksa ücreti 100 bin liranın üstüne çıkıyor. Sektörde yaşanan fırsatçılık ve fahiş fiyatlar yıl sonu için planlanan 60 milyar dolarlık gelir hedefini de zora sokuyor.

Dubai’nin dünyaca ünlü 7 yıldızlı Arab otelinde 7 gece oda kahvaltı tatil yapmanın maliyeti 290 bin lira olarak hesaplandı, Paris’teki Disney Land Oteli’nde 335 bin lira oldu. Ancak Bodrum’daki bazı otellerde aynı tip konaklamanın maliyeti 902 bin lirayı buldu.

Türkiye’ye gelmekten vazgeçen yabancı turist ağırlıklı olarak Yunanistan, Mısır ve Dubai’yi tercih ediyor. Bu ülkelere milyarlarca dolar para akıtıyor. “Türkiye pahalı” algısı yabancı medyada sıkça gündeme geliyor. Bugün Türkiye’de 1 hafta tatil yapmanın bedeliyle Mısır veya Yunanistan’da 15 gün tatil yapmak mümkün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir