Bir ada ülkesi: Japonya! Japonya’da gezilecek yerler

Hem geleneksel kültürü hem de teknolojideki gelişmeleriyle dünyanın her yerinden turist ağırlayan Japonya, seyahat tutkunlarının gözde rotaları arasında yer alıyor. Japonya seyahatinizin durakları arasına şehrin başkenti olan Tokyo’yu, kültürel dokusuyla öne çıkan Kyoto’yu ve gelenekselle modern olanı harmanlayan Osaka’yı ekleyerek bölgenin güzelliklerini doyasıya keşfedebilirsiniz.

Japonya’ya nasıl gidilir?

Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan Japonya’nın başkenti Tokyo’ya direkt uçuşları bulunuyor. Dilediğiniz zaman aralığında seyahatinizi planlayarak Türk Hava Yolları’nın sunduğu konforla uçuşunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Japonya’ya ne zaman gidilir?

Sakuraların çiçek açtığı ilkbahar dönemi Japonya’nın en çok turist ağırladığı zaman aralıkları arasında yer alıyor. Öte yandan kiraz çiçekleri olmasa da akçaağaçların muhteşem manzaralar oluşturduğu ekim ve kasım ayları da Japonya’yı keşfetmek için ideal dönemler arasında bulunuyor. Dolayısıyla şehirde yılın her dönemi doyasıya gezebilir ve büyüleyici ambiyansı keşfedebilirsiniz.

Tokyo

Bir ada ülkesi olan Japonya’nın başkenti Tokyo, 37 milyonu aşan nüfusuyla bugün dünyanın en kalabalık şehri. Büyük bir bölümü dağlardan oluşan ülkede nüfusun önemli bir kısmı, yaşamını Honshu Adası’nın Pasifik kıyısındaki alçak alanlarında sürdürüyor.

Tokyo’nun tarihi ve turistik durakları

Tokyo seyahatinizin tarihi ve turistik durakları arasında ilk sırada şehrin en çok ziyaret edilen tapınağı olan Meiji Jingu yer almalı. Aynı zamanda imparator ve ailesinin resmi ikametgâhı olan İmparatorluk Sarayı ve Tokyo’nun en büyük şehir parklarından olan Yoyogi Park’ını da listenize eklemelisiniz.

Kyoto

Japonya’nın tarihi ve kültürel başkentlerinden biri olan Kyoto, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunan 17 ayrı tarihi alan ve esere ev sahipliği yapıyor.

Kyoto’nun tarihi ve turistik durakları

Kyoto’un tarihine ve kültürüne şahitlik etmek isterseniz Gion Bölgesi’nde geleneksel Japon kültürünü deneyimleyebilir ve Katsura Nehri’nde tekne turlarına katılarak nehrin büyüleyici atmosferini keşfedebilirsiniz. Şehrin doğal ambiyansına ise rüzgârın esintisiyle hışırdayan yüksek bambu ağaçlarına ev sahipliği yapan Arashiyama Bambu Ormanı’nda şahitlik edebilirsiniz.

Osaka

Geleneksel ve modern olanı harmanlayan bir dokuya sahip olan Osaka, Japonya’nın gözde destinasyonları arasında yer alıyor. Şehrin simge yapılarından biri olan Osaka kalesi ve kalenin çevresindeki Osaka Kalesi Parkı turistlerin hem kültürel hem de dinlendirici rotaları arasında bulunuyor. Şehirde gezilecek diğer önemli adresler arasında Shitenno-ji Tapınağı, Sumiyoshi Taisha Tapınağı, Osaka Akvaryumu Kaiyukan, Universal Studios Japan ve Osaka Bilim Müzesi bulunuyor.

Japonya’nın meşhur lezzetleri

Japonya seyahatinize renk katmak isterseniz şehrin en ünlü lezzetlerini denemelisiniz. Bu lezzetler arasında; Japon mutfağının en ünlü yemeklerinden olan suşi, ramen ve tempuralara öncelik vermelisiniz. Çeşitli baharat ve soslarla sunulan udon ve soba, ince hamurun içine et, sebze ve baharatlar konularak hazırlanan Japon mantısı gyoza ve öğütülmüş yeşil çay yapraklarından yapılan bir çay olan Matcha çayını mutlaka denemelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir