Batı Karadeniz’in incisine ziyaretçi akını: Nüfusunun iki katını ağırladı!

3 bin yıllık tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak rotaları arasında yer alan Bartın’ın Amasra ilçesi, bu yılın ilk 8 ayında 1,5 milyonu aşkın turist ağırladı.

Özellikle yaz mevsiminde ziyaretçi akınına uğrayan Batı Karadeniz’in incisi, son yıllarda deniz ürünleri ağırlıklı mutfak kültürüyle de turistlerin dikkatini çekiyor. İlçede yer alan “Tavşan Adası”, Amasra Kalesi ve Amasra Müzesi ziyaretçilerin gözde destinasyonları arasında bulunuyor.

Tarih ve doğa bir arada

Helenistik, Arkaik, Klasik, Roma, Bizans, Ceneviz, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait tarihi eserlerin yanı sıra Amasra Kalesi ile 2015’te UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen 6 bin 600 nüfuslu ilçe, hem doğası hem de tarihiyle ilgi topluyor.

2 yıl önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Amasra Limanı yolcu iskelesinin tamamlanmasıyla ilçeye; 2022’de 9 sefer yapan ‘Astoria Grande’ isimli kruvaziyerle 9 bin 23 turist, 2023’te 24 seferde 27 bin 256 turist, 2024 yılının ilk 8 ayında 16 seferde 23 bin Rus turist geldi.

Samsun’dan ailesiyle ilçeyi gezmeye gelen Nurullah Yılmaz, “Samsun’da Amasra ismini çok duyduk. Biz de ailecek geldik ve çok beğendik. Amasra ismini hem haberlerden hem sosyal medyadan ve arkadaşlarımızdan duymuştuk, iyi ki de gelmişiz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir