Bakan Yerlikaya: “Dara Antik Kenti mistik havasıyla eşsiz bir güzelliğe sahip”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yılda yaklaşık 1 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Dara Antik Kenti’nin, tarih boyunca Yukarı Mezopotamya’nın en önemli yerleşim yerlerinden biri olduğunu belirtti.

Mardin’in saklı güzellikleri keşfediliyor

Bakan Yerlikaya, geçmişte terörün bu güzelliklerin üstünü bir sis perdesi gibi örttüğünü belirterek, artık terörün sona ermesiyle birlikte dünyanın Mardin’i ve ülkemizin saklı güzelliklerini keşfetmeye başladığını ifade etti.

Bakan Yerlikaya, terörün sona ermesiyle birlikte turizmin yanı sıra tarım, ticaret ve sanayinin de geliştiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Mardin’deki Dara Antik kenti mistik havasıyla, taş evleriyle eşsiz bir güzelliğe sahip. Yılda 1 milyona yakın ziyaretçinin geldiği Dara Antik Kenti, tarih boyunca Yukarı Mezopotamya’nın en önemli yerleşim yerlerinin başında geliyordu. Terör bu güzelliklerin üstünü bir sis perdesi gibi örtüyordu. Ama hamd olsun, terör bittikçe dünya Mardin’i, ülkemizin saklı güzelliklerini keşfediyor. Tarım, ticaret ve sanayi ile birlikte turizm de gelişiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir