Tarihin sıfır noktası olarak bilinen Göbeklitepe’nin Roma yolculuğunun ardından şimdi de Hititler Kore’de görücüye çıkıyor. Seul Baekje Müzesi’nde dün açılan “Hititler” sergisi, Türkiye’den getirilen 212 eseri sanatseverlerle buluşturdu.

Hitiler dünya sahnesinde
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Anadolu’nun kadim mirasını dünyanın dört bir yanında tanıttıklarına dikkati çekerek bu eşsiz kültürel hazineleri uluslararası arenada sergilemeye devam edeceklerinin mesajını verdi.
İtalya’nın dünyaca ünlü simge yapısı Kolezyum’da düzenlenen “Göbeklitepe: Kutsal Bir Mekânın Gizemi” sergisinin büyük ilgi gördüğünü belirten Bakan Ersoy, sosyal medyadan yaptığı açıklamada “Şimdi sıra Hititler’de!” dedi.

Hititlerin Kore yolculuğu
Güney Kore’nin başkenti Seul, Anadolu’nun en görkemli uygarlıklarından biri olan Hititler’e ev sahipliği yapıyor. Seul Baekje Müzesi’nde 7 Mart’ta açılan Hititler Sergisi, Türkiye’den getirilen 212 eseri sanatseverlerle buluşturuyor. Hititler sergisi 8 Haziran’a kadar Seul Baekje Müzesi’nde ziyarete açık olacak.
Türkiye ile Kore arasındaki kültürel bağları güçlendirmeyi amaçlayan sergide, Çorum, Boğazköy ve Alacahöyük müzelerinden seçilmiş eserler yer alıyor. M.Ö. 17. yüzyılda tarih sahnesine çıkan Hititler, zengin kültürel mirasıyla uluslararası bir platformda tanıtılıyor.

Serginin açılışında konuşan Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz, Hititlerin kültürel ve sanatsal zenginliğini uluslararası bir kitleyle buluşturmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Daha önce Gimhae Ulusal Müzesi’nde sergilenen eserler, 37 binin üzerinde ziyaretçiyle büyük ilgi görmüştü. Hitit medeniyetinin izlerini taşıyan bu koleksiyon, 23 milyon nüfuslu Seul’de de sanatseverlerle buluşarak Türkiye’nin kültürel mirasını geniş kitlelere tanıtıyor.

Hititler bilim dünyasında tartışılacak
Sergiye paralel olarak, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının girişimi ve Seul Baekje Müzesi ile Gimhae Ulusal Müzesi’nin katkılarıyla 18 Nisan’da “Türkiye-Hititler Uluslararası Akademik Konferansı” düzenlenecek.
Hititlerin izlerini günümüzle buluşturan sergi ve konferans, Türkiye’nin kültürel mirasını dünya sahnesine taşıyan önemli bir adım olarak öne çıkıyor.